• Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

    Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

    A budapesti Lehel Csarnokot látogatta meg a több betegszervezet tagjaiból verbuválódott lelkes csapat március 22-én. A szervezést, az előkészítést az Érrehab Alapítvány elnöke, Kiss Judit végezte. A látogatást a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. Vezérigazgatóság Ügyfélszolgálati vezetősége tette lehetővé. Bővebben...
  • Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

    Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

    Igen, valóban egy teljes díszbe öltözött huszár látogatta meg a Kőbányai Mászóka Óvoda gyerekeit. Igaz, nem véletlenül. Bobory Gyula, az óvoda igazgatóhelyettese ötletét, miszerint a március 15-ei ünnepet kicsit más oldalról is lássák az ovisok, és egyedi élményben legyen részük, némi utána járással sikerült „tető alá” hozni. Bővebben...
  • 1
  • 2
Napi kiemelt
2015
máj.
08

Kertvárosi anzix

kertvarosi foto SL1Még árpilis 26-án juttatta el szerkesztőségünkhöz levelét egy Hárslevelű utcai lakos, amelyben kifogásolta a telep játszóterének balesetveszélyességét, a járdák akadálymentesítetlenségét és a közlekedési káoszt. Bár késve közöljük a levelet, a panasz azóta is aktuális.

 

 

 


,,Tisztelt Szerkesztőség!

kertvarosi foto SL2A mai napon fotóztam a kertvárosi játszótéren – ahol a jó időben sok gyerek megfordult ezt a felelőtlenül otthagyott borzalmat. Azaz, mint megvizsgáltuk, ez egy komoly vascső, amin biztosan valami játék lehetett valamikor. Még rá gondolni is rossz, mi lenne, ha egy szeleburdibb gyermek vagy akár egy szülő is ráesne…..!!!
Nincs ennek a játszótérnek egy felelős gondnoka, ellenőre?
Ugyanígy nincsenek – a már régóta megfogalmazott kérésünk, igényünk ellenére - a járdák akadálymentesítve, a gyerekkocsit toló anyukáknak, nagyszülőknek és a sajnálatosan tolókocsival közlekedni kényszerülőknek bizony komoly nehézséget okozva a folyamatos haladásban. Ha nem tévedek, ez még talán EU-s előírás is, de ha nem az, akkor is szükséges.


További komoly gondot okoz, hogy a Hárslevelű utca, mint a Kertváros főutcája, ami párhuzamos a Jászberényi úttal, amely út leginkább a reggeli – iskolakezdési! – és az esti órákban bedugul: az „élelmesek” azonnal bejönnek a Hárslevelű  útra és itt akarják behozni az országúti lemaradásukat, azaz mennek, mint a meszes, pedig kint van a lakó-pihenő övezet tábla.
A Hárslevelű utcában nincs komoly „fekvő rendőr”, az a talán három kis lecsavarozott egérugrató semmit sem ér, és könnyen eltávolítható. Meg kellene nézni az erdő másik oldalán az Akadémia-telepen (XVII. kerület) épített komoly, valóban a sebességet korlátozó műtárgyakat, és egyszerűen lemásolni azokat és elfelejteni ezeket a semmire sem való jelenlegi alibi vacakokat.

kertvarosi foto SL3kertvarosi foto SL4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Arról már nem is szólva, hogy a rend őrei is igen ritkán látott vendégek erre felé, a támogatott polgárőrökkel egyetemben. A telepen egyedül a közterület-felügyelet járőreit látni naponta többször is.
Sürgős és hathatós intézkedéseket, nem ígéreteket várok/várunk el a képviselőnktől és az illetékesektől!


Egy kertvárosi lakó a Hárslevelű utcából"
(név és cím a szerkesztőségben)

10ker lapfej

Kőbánya

Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

2024.03.24. | Oszvald György

A budapesti Lehel Csarnokot látogatta meg a több betegszervezet tagjaiból verbuválódott lelkes csapat március 22-én. A szervezést, az előkészítést az Érrehab Alapítvány elnöke, Kiss Judit végezte. A látogatást a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. Vezérigazgatóság Ügyfélszolgálati vezetősége tette lehetővé.

Művelődés

Festett és rajzolt lovak

Festett és rajzolt lovak

2024.03.08. | Oszvald György

A tehetséges fiatal, Avar Angelina művésztanoncot gyakorlatilag az utolsó napon invitáltam Rehorovics Anita kiállítására február 15-én. Az apropó az volt, hogy Anita képei között, több lovat, lovakat is ábrázoló művet...

Budapest

Tüntetés a végrehajtások áldozataiért

Tüntetés a végrehajtások áldozataiért

2023.05.31. | szerk

Tüntetést szervezett a Szikra Mozgalom május 30-án, kedd délutánra a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, a demonstrálók a ,,végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték.

Magyarország

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

2024.03.14. | Oszvald György

A modern háztartások és a kereskedelmi konyhák elengedhetetlen eszközei közé tartoznak a konyhai mosogatógépek. Rengeteg időt, energiát és vizet takarítanak meg, miközben hatékonyan tisztítják és fertőtlenítik az edényeket és evőeszközöket....

Suli

Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

2024.03.24. | Oszvald György

Igen, valóban egy teljes díszbe öltözött huszár látogatta meg a Kőbányai Mászóka Óvoda gyerekeit. Igaz, nem véletlenül. Bobory Gyula, az óvoda igazgatóhelyettese ötletét, miszerint a március 15-ei ünnepet kicsit más...

Sport

Érdemes már most tervezni a 2024-es nyári vakációt?

Érdemes már most tervezni a 2024-es nyári vakációt?

2024.02.29. | szerk

Mivel lassan már itt a tavasz, ideje lehet meggondolni, hogy milyen nyaralást szeretnél az idén. Akár hazai, akár külföldi utat tervezel, nem érdemes sokat halogatni, mert ahogy a következőkben leírjuk,...

Vélemény

  • Amikor az igazság szembe jön

       Nagy ritkán, de előfordul, hogy olyan információval találkozom, ami nagyon ritkán jut el még a legvehemensebb hírvadászokhoz is. Hát, most ez megtörtén, s bár nem tartoma magam hírfalónak, azért igyekszem figyelemmel kísérni a politikai "csemegéket".    A napokban is ez történt, így leletem rá az ellenszel.hu oldalon közölt videóra. A cím veretes és sokatmondó. A véleményalkotást az olvasókra bízom - pro és kontra.    A január első hetében megjelent hír  IDE  kattintva tekinthető meg, tartalmazva az Orbán Viktor az Európai Parlament nyilvánossága előtt kiosztó felszólalást.

    Bővebben...

  • A hét műtárgya
  • A hét képe
  • A hét írása

 Drasche porcelánok

(Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény)

Helytorteneti atadas 056

 fotó: Oszvald György

   Én csak visszaütöttem...

 

Potos HM sport C 728

 

 

 fotó: Oszvald György 

 Farkas Viola:

A megszokás hatalma

 

Megszokták, hogy vagyok, mindig is jól vagyok,

Ha kell, verset mondok, vagy éppen táncolok.

Én is csodálkozom, nem voltam még beteg?

Dehogy nem, dehogy nem, nagyúr a fegyelem!

Sok nyavalyáimmal, sosem dicsekedtem,

Munka volt a fontos, ezt meg fel sem vettem!

Színházi berkekben túlteszik magukat,

Nem is mondanak le, előadásokat!

Bővebben...

10ker-AD-700x100