AD-blacklist1

2021
szep.
22

A legnyerőbb utazás: Las Vegas

Írta: szerk

lasvegas2Sokak számára igazi bakancslistás tétel Las Vegas, de ha jobban belegondolnak, hogy mit is szeretnének ott látni, kevesen tudják megfogalmazni. A kaszinók, a neonfények, a néhány órás házasságok, az emlékezetes legénybúcsúk persze mind remek szórakozást kínálnak...

 

 

Ne hagyjunk kis semmit!

 

   Sokak számára igazi bakancslistás tétel Las Vegas, de ha jobban belegondolnak, hogy mit is szeretnének ott látni, kevesen tudják megfogalmazni. A kaszinók, a neonfények, a néhány órás házasságok, az emlékezetes legénybúcsúk persze mind remek szórakozást kínálnak, de ha kíváncsiak vagyunk a város varázsára, inkább azt ismerjük meg közelebbről.

 

A kaszinókon túl

 

   A legtöbbeket a szerencsejáték vonzza a városba, de a nyerőgépek  kínálta – kétségtelenül remek – szórakozáson túl is várnak látnivalók a környéken. Ezek közé tartozik a Red Rock Canyon, ami egy sivatagi természetvédelmi terület. Teknősök, prérifarkasok és különféle fák, például józsuéfa is találhatóak ezen a korántsem kopár területen, ahol a sziklák, a táj színei mindenkit kárpótolnak, aki néhány órára a természetet választja a kaszinók helyett.

 

Más szemszög

 

   Ha szeretnénk egy kicsit új nézőpontból is megismerni a várost, akkor érdemes felülni az óriáskerékre, ami teljes rálátást biztosít a fények városára. A High Roller kabinjai tágasak, légkondicionáltak, így nem csoda, ha a turisták egyik kedvenc terepe.

 

A kihagyhatatlanok

 

   lasvegas1aLas Vegasban járva a Strip egyszerűen kötelező. A luxushotelek, a neonreklámok a város leghíresebb utcájában együttesen hozzák létre a már jól ismert látképet. A Bellagio szökőkútja, illetve a Botanikus kertje olyan látnivalók, amiket nem véletlenül találunk meg minden toplistában.

 

   Ezek az ingyenes programpontok nélkülözhetetlen részei a helyi kirándulásnak. A Mob Múzeumba ellátogatva valami különleges és egyedi élményben lehet része az érdeklődőknek, a szervezett bűnözés rejtelmei, a jog és a balhék világa négy emeleten tárulnak a látogatók elé. A város legmagasabb, egyszerűen csak  Sztartoszférára keresztelt tornya 350 méteres magasságból kínál szédítő kilátást. Múzeumok terén még vár ránk kaland, a neonfények múzeuma? Miért ne?! Hogy léteznek-e szellemek, Zak Bagans számára nem is kérdés.

 

   A borzongató szórakozás kedvelőinek a Ghost Adventures nyomozójának múzeuma kínál megoldást. Könnyedebb program a flipper szerelmeseinek mekkája, a Pinball Hall of Fame. Kötelező program továbbá az európai látnivalók amerikai változatának megcsodálása, így az Eiffel torony másából való kitenkintés vagy a Venetian Resortban egy velencei gondolázás.

 

mképfo: vegas.com