AD-blacklist1

2020
aug.
17

Állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban

Írta: szerk

kituntetes leadSchanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára köszöntőt mond az állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 17-én. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adják át.

 

 

 

Az államtitkár 73 kitüntetést és elismerést adott át, tízen vették át a Magyar Bronz, tizen a Magyar Ezüst és huszan a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, 16-an részesültek a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, 17-en pedig Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetésben.

 

  kituntetes 1,,Ez az ünnepség nemcsak a kitüntettek nagyszerű munkájának állami elismerése, hanem valójában egyben nemzeti seregszemle azok körében, akik részt vesznek nemzedékünk nagy feladatában, az országépítésben" - hangsúlyozta, és megemlítette, hogy a kitüntetettek a magyar innováció ,,derékhadához tartoznak".

 

    Példát mutattak elhivatottságból, mintát adtak munkabírásból, és sajátosan magas mércét állítottak fel szakmájukban, elkötelezettségük ezért példa lehet minden magyar ember számára - mondta.

 

   Beszédének további részben a koronavírus különféle hatásainak leküzdéséről szólt.

   A kitüntetettek névsora ITT olvasható.

 

MTI, fotó: MTI/Máthé Zoltán