AD-blacklist1

2021
szep.
01

A mester tanítványai

Írta: Oszvald György

kriszta leadFőleg a képzőművészet területén találkozhatunk azzal a szófordulattal, hogy „mester és tanítványaiˮ. Ezen alkalmakkor közös kiállítással találkozhatunk. Dávid Krisztina csellótanár esetében főszerepet játszanak a tanítványok, de kicsit másként...

 

 

Néhány napja, beharangozandó a szeptember 17-ei koncertet, mondta el Dávid Krisztina (képeink), miért is jött létre az unikumnak ígérkező esemény.

 

  kriszta 250„Eljutottam az életemnek egy olyan fázisába, hogy szerencsémre, nagyon sok kiváló növendékem van. Sokan tudják, hogy Kőbányán kezdtem tanítani, majd úgy hozta a sorsom, hzogy tizenvalahány év után el kellett mentem innen – szerencsémre, a növendékeim jöttek velem. És az időközben külföldön művészkarriert befutó, volt kábányai tanítványaim is eljönnek majd az előadásra.

 

   A növendékkoncert ötlete onnan ered, hogy jelenleg van egy olyan csoportom, ahol a kicsik országos versenyek győztesei, a Virtuózok versenyen különdíjasok, és a nagyok is sikeresek. Ritkán adódik ilyen sorozat az életben, s ezért döntöttem úgy, hogy bemutatok 11 volt és jelenlegi növendékemet.

 

   A csellókoncert végén mások is csatlakoznak majd, és egy kamaraszámmal zárjuk a koncertet.ˮ

 

  Ehhez nem sokat lehet hozzátenni! A hangverseny plakátja mindent elmond, s önöknek, kedves olvasók, csak el kell menni a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemánybe, s a kertben helyet foglalva élvezni a zenét.

 

kriszta plakat

fotó: 10kerkult.hu/OGY