AD-blacklist1

2020
dec.
19

Egyszál zongora – két blueshang

Írta: szerk-OGY

6 leadGarda Zsuzsa és Pleszkán Écska énekesnők az ünnepek közeledtével, egy közös hangfelvétellel és a hozzá készült klippel lepik meg közönségüket. A dal Whintey Houston és Mariah Carey: When You Believe című legendás duettje. A csemegének ígérkező videót december 21-étől lehet majd megtekinteni – írják a sajtóközleményükben.

 

A két kiváló magyar énekes nem véletlenül választotta ezt a dalt, hiszen a duett az 1998-ban bemutatott Egyiptom Hercege című DreamWorks produkció főcímdalaként vált ismertté.
A magyar változat különlegessége, hogy alapként egyetlen zongora szolgál; a bravúros előadás Horváth Zsolt zongoristához kötődik

 

   1 600pxA dalhoz készült zenei klipet egy különleges helyszínen, a kőbányai Szent László Gimnázium majd’ kétemelet magas dísztermében forgatták. Az épület Lechner Ödön és Vágó József tervei alapján szecessziós stílusban épült 1914 és 1915 között.

 

 

   5aA helyszín kiválasztása nem okozott nehézséget, mivel korábban Écska maga is ebben az intézményben tanult és érettségizett.

   Écska (képünk) karrierje valójában 2012-ben, a Voice tehetségkutató versenyen indult, hacsak nem tekintjük 2008. óriási produkcióját a kőbányai Szent László Napokon, a gimnázium diákjai élő zenés előadásában bemutatott István, a király című rock operában nyújtott teljesítményét. Écska kiteljesedésének fontos állomása a heavy soul műfajt képviselő Soulbreakers zenekar, de a Buba Band néven ismert bandáról sem szabad megfeledkezni. Az utóbbi években Écska számtalan nagy sikerű koncertet adott, s partnerei között olyan óriásokat is maga mellett tudott, mint Tátrai Tibor vagy Pribojszki Mátyás.

 

   2aAz új évre Garda Zsuzsa énekesnő (képünk) még egy meglepetéssel készül. Állandó formációjával, a Garda-Benkő duóval (Benkő Zsolt - gitár) új lemezt jelentetnek meg Holdpillangó címmel. Az albumon olyan neves zenészek is közreműködnek, mint Ferenczi György (hegedű) és Szabó Tamás (szájharmonika). A címadó dal szövege kedves, elhunyt barátjuk, Hetesi Péter Pál – korábbi lemezük szövegírója – utolsó füzetéből került elő. A többi dal szövegét Garda Zsuzsa jegyzi.

   Garda Zsuzsa, a tetovált blues énekesnő 20 éve járja a magyar klubzenészek rögös útját; az élet megajándékozta az underground klubvilág semmihez sem fogható atmoszférájával. Hangja felcsendült hírességek mögött, háttérvokálként is, musical énekesként többek közt Varga Miklóssal, Keresztes Ildikóval, Demeter Györggyel, Makrai Pállal állt egy színpadon.

 

   A két énekesnő biztosan nem most dolgozik együtt utoljára. A 2021-es évre máris újabb közös projektet terveznek. 

 

   A klip december 21-én 20:00-tól lesz nyilvánosan elérhető az interneten.