AD-blacklist1

2020
aug.
14

Kőbányai hangulatok - Kiállítás a Szent László Plébánián

Írta: Oszvald György

kkie leadA Szent László Plébánia közösségi tere  - Balogh Attila atya legnagyobb örömére - rendszeresen ad helyet a különféle kiállításoknak. A Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete művészei augusztus18-án, 18 órakor nyitják meg a Kőbányai hangulatok című csoportos kiállításukat a plébánián.

 

 

„A Kőbányai Képző- és Iparművészek Baráti Köre 1998 óta működik. A Baráti Kör működését, majd egyesületté alakulását (1999) a Kőrösi Művelődési Központ és a Kőbányai Önkormányzat támogatta.

 

   Tagjaink gyakran szerepelnek önálló kiállítással a Kőrösi Galériában. Egyesületünk számtalan stílusirányzatot képvisel például: klasszikus portré-, táj- és csendéletfestészet, szürreális irányzat, minimal art.

   

KKIE plebania

 

   Tagjaink között vannak Munkácsy-díjas, Ferenczy Noémi-díjas, Derkovits-, valamint Europa Nostra-díjas alkotóművészek, de szívesen foglalkozunk tehetséges pályakezdő művészekkel is. Reméljük, hogy egyszer lesz majd alkotóházunk, ahol kiállító terem és közös műterem segíti művészeti tevékenységünket.” – írják az egyesület honlapján.

 

   Az egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a kiállítás megnyitóján.