AD-blacklist1

2020
aug.
05

„Mindenki szeretne életjelet adni magáról” – lesz Ünnepi Könyvhét

Írta: szerk-OGY

Konjyvhet 068leadA kiadók szomjaznak arra, hogy végre találkozzanak az olvasótáborukkal, így idén az egyetlen nem online megrendezett nagy könyves esemény lesz szeptemberben a 91. Ünnepi Könyvhét, ha a vírushelyzet addig nem rosszabbodik – írja a hvg.hu.

 

 

Mivel nem 500 fő feletti zenés-táncos rendezvény, így a koncertekre vagy a fesztiválokra érvényes korlátozások az Ünnepi Könyvhétre nem vonatkoznak.

  

Konjyvhet 072

 

   „Egy szabadtéri, részben vásárjellegű eseményről van szó, amely inkább olyan, mint egy piac, és mivel például a WAMP dizájnvásár, vagy a képregényesek is megtartották a maguk hasonló kaliberű rendezvényét, ezért mi is úgy tervezünk, hogy nem kell elmaradnia az Ünnepi Könyvhétnek” – nyilatkozta a HVG-nek Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke, de hozzátette, hogy ha a járványveszély szeptember közepéig fokozódna, akkor természetesen, felül fogják bírálni a döntésüket.

 

   Konjyvhet 090Sajnos, éppen a veszély miatt a vásár díszvendégét, Szvetlana Alekszijevicset (Elhordott múltjaink, Csernobili ima) azonban – bármennyire is szeretnék – nem tudják Magyarországra hozni. a Nobel-díjas író Minszkben él, Fehéroroszország pedig a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából a legrosszabb, piros besorolást kapta.

    A könyves eseményt, amelyet Karácsony Gergely fog megnyitni a Vörösmarty téren, a koronavírus-helyzet miatt nyár elejéről kellett átcsúsztatni idén őszre: szeptember 17 és 20. között fogják a tervek szerint megrendezni. 

 

További részletek ITT olvashatók.  

Fotó: 10kerkult.hu/archív