AD-blacklist1

2023
már.
29

A KE-KE duó farsangja

Írta: Oszvald György

Keke leadA Ke-Ke duó (Keczely Gabriella és Kemény János) Farsangi forgatag című kiállítására és egy vidám farsangi műsorra szólt a Kelenvölgyi Közösségi Ház meghívója. A rendezvényen zongorán közreműködött Varga Júlia zongoraművész, Szabó Julianna, a kiállítás háziasszonya (ének). A kiállítást Holakovszki István nyitotta meg.

 

  

   Délután öt órára megtelt a közösségi ház színházterme. Már a vendégek érkezésekor egy nagyon vidám hangulat alakult ki: ismerősök köszöntötték egymást, mások érdeklődve szemlélték Keczely Gabi és Kemény János képeit.

   Gaby és János bölcs egyetértéssel megosztották a terem falait: Gabi a bajárat bal oldalát használta, Jánosnak maradt az ablakokkal tagolt falfelület.

 

   Volt szerencsém részesülni a kiállítás megszületésének, megfigyelhettem Holakovszki István Pro Cultura-díjas tanár szerkesztői munkáját. Nem mindegy ugyanis, hogy melyik kép hová kerül, hol lehet tartalmi összefüggéseket bemutatni és hová kerülnek az egymástól teljesen elütő képek. A kiállításhoz tartozik, hogy fotókról van szó, megfűszerezve Gaby ötleteivel, amik a képeit a fotografika, az internetes grafika világába emelik.

   Mivel jelen voltam a kiállítás felrakásánál, kézenfekvő volt, hogy egy még a megnyitó előtt egy tárlatvezetést kérjek Gabitól, Jánostól, izgulva azon, hogy Varga Ilona zongorajátéka mennyire befolyásolja a beszélőket.

 

 

   Néhány perccel a megnyitó tervezett időpontja előtt megérkezett Holakovszki István, ám a már említett jó hangulat okán nem ragaszkodott a pontos kezdéshez. Mások sem. Persze, senki sem haragudott meg, hogy kivárva a beszélgetés csitulását, Szabó Julianna, a kiállítás háziasszonya a zongora mellé állva jelezte, mondandója van. Egy rövid bevezetés és bemutatás után Holakovszki Istvánt felkérte, mondja el megnyitó beszédét.

 

 

   Ahogy a kiállítás képei egy vidám, farsangi hangulatot árasztottak, a megnyitó kísérő programjai sem az elmélyült koncerthangulatot sugallták. Persze, nem maradt el a csodás Ave Maria – a Keczely-Szabó duettje – vagy – egy Chopin mazurka Varga Ilona előadásában.

 

   A műsorról készült videó a képre kattintva tekinthető meg

 

Keczeli 010

  

   A kiállítás – de mondhatnám azt is, hogy a vidám farsangi rendezvény – sikere egyértelmű volt. Ugyanis a kiállítás  március 14-én finisszázzsal zárult, ez alkalommal is teltházas érdeklődés mellett.  A kiállítók egy rövid tárlatvezetést tartottak, majd következett az „ereszd el a hajamat” rész: ugyanis bárki mondhatott bármilyen verset, énekelhetett, jelmezbe öltözhetett vagy a nélkül vállalhatott szereplést. Élvezetes, vidám, a kora estébe hajló délután volt.

 

A kiállítás megnyitóján készült képek  ITT  , a finisszázs képei pedig  ITT  tekinthetők meg.

fotó, videó: 10kerkult.hu/OGY