2022
jún.
17

Stílusosan biztonságos: ezeket a napszemüvegeket szabad hordani magas UV-sugárzás esetén

Írta: szerk

napozos2.leadAhogy megyünk bele a nyárba, egyre gyakrabban fordul elő, hogy az időjósok magas UV-sugárzásra figyelmeztetnek. Ezekben az időszakokban mindennél fontosabb, hogy bőrünk és szemünk a megfelelő védelmet kapja. Azt már mindannyian reflexszerűen tudjuk, hogy milyen napvédő krémet kenjünk magunkra, de azzal sem árt tisztában lenni, hogy milyen napszemüveget szabad hordani magas UV-sugárzás esetén.

 

Miért olyan fontos az UV védelem?

 

   Az UV-sugarak a szem számára láthatatlan ultraibolya sugarak (az UV az ultraviola rövidítése). Ezek a napsugarakban is megtalálható fénysugarak különféle negatív elváltozásokhoz, károsodáshoz, sőt akár daganatos megbetegedésekhez is vezethetnek, ezért mindennél fontosabb, hogy védve legyünk magas UV-sugárzás idején.

   A napszemüveg gyártók nagy része már minden terméket UV védelemmel ellátva forgalmaz, azonban még mindig bele lehet futni olyan darabokba, amiről hiányzik a szükséges szűrő. Emiatt fontos, hogy napszemüveg vásárlásakor erre is figyeljünk oda.

 

napozos1Milyen a jó napszemüveg?

 

   Minden szemüveg lelke a lencse. Legegyszerűbben onnan tudjuk megállapítani, hogy egy napszemüveg véd az UV sugárzástól, hogy rendelkezik az UV400 jelöléssel. Ez azt jelenti, hogy a lencse 400 nanométerig kiszűri a káros UV sugarakat, így 100% védelmet nyújt. 

 

   napozos2Szerencsére nem kell aggódni, ha a márkás darabokon nem találunk erre vonatkozó feliratot, gyakran előfordul, hogy a kiállított modelleken nem tüntetik fel. Az olyan brandek, mint pl. a Guess napszemüveg biztosan rendelkeznek UV védelemmel, de ha bizonytalanok vagyunk azt illetően, hogy van-e ilyen szűrő a szemüveglencsén, kérdezzük az eladót.

 

Biztonságos és stílusos: Guess napszemüveg

 

   Az olyan világmárkák, mint a Guess kifejezetten megbízhatóak, ha a minőségről és a biztonságról van szó. A Guess napszemüveg női és férfi változatban is szép számmal kínál különböző modelleket, így nem csak biztonságosan, de stílusosan is mehetünk a napra.

   A Guess férfi napszemüveg palettája épp olyan sokszínű, mint a női: rengetegféle fazon és lencse közül választhatunk a kínálatból. Míg a női darabok többnyire a kifejezetten nőies vonalat képviselik, addig a férfi keretek között akad egy-két olyan modell, ami akár uniszex is lehet.