2018
már.
13

Magyar résztvevő a Bocuse d'Or Europe mezőnyben

Írta: szerk

pohneradam 901x600Közzétették a c nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét; a magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.

 

 

 

A világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai döntőjét első alkalommal rendezik meg Olaszországban; legutóbb éppen Budapest adott otthont a kontinentális viadalnak – emlékeztettek a torinói szervezők.

    A versenyre a Gourmet Expoforum szakkiállítás keretében kerül majd sor az Oval Lingotto kiállítási központban június 11-én és 12-én, ezt megelőzően pedig a Cukrász Világkupát (Coupe du Monde de la Pâtisserie) tartják meg ugyanitt június 10-én.

   A magyar versenyző ellenfelei lengyel, belga, izlandi, német, holland, spanyol, francia, svájci, brit, orosz, svéd, horvát, finn, norvég, dán, olasz, bolgár, észt és török séfek lesznek.
    A torinói kontinensbajnokság zsűrijének elnöki tisztét Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d'Or Europe győztese tölti be.

       

    A magyarországi döntőben február 8-án Pohner Ádám (címképünk), a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettese nyerte el az indulás jogát, segítője (commis) Csillag Richárd lesz.


MTI; fotó: Balogh Zoltán