2017
dec.
31

Változás lesz a sárga csekk befizetésénél

Írta: szerk

csekkSzámos változásra számíthat a magyar lakosság 2018-ban is. Rengeteg családot érint például a minimálbér, illetve gyed összegének emelése; de változnak többek között a Posta pénzmosás megelőzési feladatai is a csekkbefizetéseknél január 1-jétől.

 

 

Emelkedik a minimálbér, 138 ezer Ft lesz, a szakmunkás garantált bérminimum pedig 180 500 forintra nő, de több lesz a nyugdíj is. Hogy pontosan mennyi az emelés mértéke, nem tudni, mert a kormány korábban 3%-os inflációt prognosztizált és ehhez igazította az emelés méretékét. A Nemzetgazdasági Minisztérium azonban már csak 2,7%-ra, az MNB pedig még ettől is kevesebbre becsüli az inflációs rátát.

 

   Egyértelműen növekszik viszont a GYED és a családi adókedvezmény.

   Öt százalékra csökken az internet áfája, 18%-ról 5%-ra.

   Változnak a címben jelzett, a Posta pénzmosás megelőzési feladatai csekkbefizetéseknél.

 

   Január 1-jétől az ügyfelek okmányok bemutatása nélkül fizethetik be csekkjeiket, ha bankkártyával fizetnek, de nem szükségesek az okmányok az adó, illeték és bírság csekkek befizetésénél, illetve 300 000 forintig az áru, szolgáltatás ellenértékének készpénzes megfizetésekor sem. Ugyanakkor be kell majd mutatni az okmányokat a készpénzes fizetéseknél, ha az áru, szolgáltatás értéke meghaladja a 300 ezer forintot, nemzetközi postautalvány feladásakor szintén 300 000 forinttól.

 

További részletek a pénzcentrum.hu oldalon, IDE kattintva olvashatók.

 

Kérjük, olvassa el a kép szövegét, s álljon mellénk, támogassa a szerkesztőséget, hogy fejlődhessen! És, hogy miért is tegye? Azt pedig a képre kattintva nézheti meg.

tamogato tabla 400px