AD-blacklist1

2011
szep.
18

Villamosvonalak felújítása

Írta: Oszvald György

szerzodesBudapest, 2011. szeptember 18. Völner Pál (balra), a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója aláírja az 1-es és a 3-as villamosvonal fejlesztésének uniós támogatási szerződését a Mobilitási Hét Andrássy út rendezvényén.

 

 Kőbányát elsősoran a 3-as vonal felújítása érinti. A két legfontsoabb és legnagyobb gonddal küzdő szakasz az Éles sarok - Fehér út aluljárója, majd a Kőrösi Csoma útra való kivezetésnél a Jászberényi út felé kanyarodás töredezett úttest felülete és ezzel együtt a villamospálya egyenetlensége. A Bihari úton ugyancsak a pálya egyenetlenségei okoznak balesetveszélyt.

Az egyik kereskedelmi telvízió híradása szerint a felújítandó pályák gyorsabb haladást tesznek majd lehetővé; a jelenlegi, több helyen is érvényben lévő 10 km/órás sebességkorlátozás feloldható lesz, s az utazási sebesség akár 70 km/órára is növelhető. Tervezik a sínpályák füvesítését és új vagonok beszerzését is - mindezt jelentős EU-s források felhasználásával-, komfortosabbá téve ezzel az utazást.

MTI; MTI Fotó: Marjai János