AD-blacklist1

2012
júl.
06

Már záporok is várhatók

Írta: Szerk.

idojarasAz Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: szombaton főként a középső és keleti területeken várható zápor, zivatar


   

 Az időjárási helyzet Európában 
 
    Továbbra is megosztott a kontinens időjárása. Északnyugat-, Észak-Európában kissé hűvös az idő; a Brit-szigetek térségében, a Skandináv-félszigeten, valamint a szárazföld nyugati partvidéke mentén a hőmérséklet csúcsértéke csupán 18 és 24 fok között alakul. Ugyanakkor továbbra is igen meleg van Európa középső, déli és keleti területei felett. A legmelegebb a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget, ahol sokfelé 37, 38 fokig melegszik fel délutánonként a levegő. A meleg a legtöbb helyen szárazsággal is társul, csak néhol fordul elő zápor, zivatar. 
    Szombat estig a Kárpát-medencében folytatódik a kánikula, de a nyugat-európai ciklon hatására átmenetileg kissé labilisabbá válik a légkör; helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki.


Várható időjárás szombat estig: 
    
    A sok napsütés mellett elsősorban a délutáni, esti órákban lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Pénteken bárhol, szombaton főként a középső és keleti területeken várható zápor, zivatar, egy-egy hevesebb zivatarra is számíthatunk. A változó irányú szél zivatarban átmenetileg viharossá fokozódik.


    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.


    A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 31 és 36 fok között valószínű.

 
MTI; fotó: ezoltan.hupont.hu