AD-blacklist1

2021
júl.
04

Ruszin gyereknap

Írta: Oszvald György

rusz 4 leadA Kőbányai Ruszin Önkormányzat az idén június 13-án tartotta meg a gyereknapot. A kellemes időben mindenki jól érezte magát, s nem vitás, az örömködésben a gyerekek jártak az élen: minden lehetőséget kihasználtak...

 

 

 

Dél körül, mintha vezényszóra történt volna, benépesült a Bárka Humánszolgáltató Központ Ihász utcai kertje. Sorra érkeztek a családok, a gyerekek pedig azonnal megtalálták a nekik legkedvesebb játékokat.

  A nap slágere az arcfestés volt. Legnagyobb meglepetésre a felnőttek is leültek Radnóti Virág sminkmester, arcfestő székébe, s ki virágfüzért, ki állatfigurát kért választott a lehetőségekközül. Meveczky Katalin, a Ruszin Önkormányzat elnöke egy gyönyörű virágmintával ékesítette az arcát.

 

Videónk a nap történéseiből ad ízelítőt.

 

 

  Rövid idő múlva elkészültek az első lángosok is, sőt, beindult a vattacukor gyártás is. Aki éppen nem az arcfestésre várt, az ugráló várban élvezkedett, vagy egyszerűen csak szaladgált egyet az erre nagyon is alkalmas füves területen.

 

  Kihasználva egy rövidebb, nyugalmas időszakot, egy rövid interjúra kértük Medveczky Katalint.

 

 

  Megjegyzzük, a programok közül nem maradhatott el a különleges gasztroélmény sem: szőlőlevélbe tekert húsos rizs és garnélás tészta várta a vendégeket. Egy rövid időre Radványi Gábor alpolgármester is vendége volt a rendezvénynek.

 

  A sikeres gyereknap a délutáni órákban ért véget.

 

  Cikkünkhöz képgaléria tarozik - ITT

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY