AD-blacklist1

2011
szep.
22

Vége a megbízotti időszaknak

 

dr GyetvaiMivel a képviselő-testület élt az egyetértési jogával és támogatásáról biztosította a rendőrkapitányt, így a BRFK vezetője minden bizonnyal hamarosan véglegesíti dr. Gyetvai Tibort a Harmat utcai kapitányság élén.

 

2011. január elsejével nevezte ki dr. Gyetvai Tibor alezredest a budapesti rendőrfőkapitány a kőbányai rendőrkapitányság élére, miután elődje, Tóth Béla – néhány hét szolgálat után – nyugállományba helyezését kérte. (Időközben Tóth Béla az önkormányzat közbiztonsági ügyekben illetékes tanácsadója lett.)
A rendőrségen belül szokásos eljárásnak megfelelően Gyetvai megbízott rendőrkapitányként dolgozott idáig. Az eltelt majd’ kilenc hónap úgy tűnik elegendő volt a bizonyításra, hiszen a BRFK vezetője szeretné őt a pozíciójában véglegesíteni. Ehhez szükség volt a kerületi önkormányzat egyetértésére is. Mivel a kőbányai képviselő-testület szeptember 22-i ülésén élt az egyetértési jogával és támogatásáról biztosította a rendőrkapitányt, így minden akadály elhárult a véglegesítés elől. A kinevezés formaság, a gyakorlatban minden megy tovább.