AD-blacklist1

2021
dec.
17

Sokat elárul rólunk a parfüm, amit viselünk

Írta: szerk

parfum 1A jól kiválasztott illat a személyiségünket tükrözi.

Megtalálni a tökéletes parfümöt közel sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Hosszú órákon keresztül szaglászhatjuk a különféle üvegcséket, hogy megleljük azt az illatkombinációt, ami nem csak nekünk tetszik.

  

   Megtalálni a tökéletes parfümöt közel sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Hosszú órákon keresztül szaglászhatjuk a különféle üvegcséket, hogy megleljük azt az illatkombinációt, ami nem csak nekünk tetszik, hanem illik is hozzánk, és még jól is mutat rajtunk. Ez is jól jelzi, hogy a viselt parfüm mennyire hasonlít a ruháinkhoz, hiszen lehet, hogy a kirakatban jól fest egy darab, de nekünk nem áll jól, mert nem illik a stílusunkhoz.

 

Nem csak nőknek szól 

 

   A parfüm sosem volt kizárólag női műfaj, erre hivatkozni egyszerűen csak rossz kifogás és időpazarlás. A férfi parfümök ugyan egyre népszerűbbek ugyan, de még ma is sokan csak dezodor és az after shave erejében bíznak, hiába köztudott tény, hogy az illatok milyen befolyásoló erővel bírnak, mekkora hatással vannak ránk. Persze akadnak olyan férfiak is, akik rendszeresen használnak parfümöt, de amikor a választásuk okáról kérdezzük őket, annyit felelnek: „Ez tetszett!”

 

Mire figyeljünk?

 

   Nemtől függetlenül nem rossz taktika az előbbi, de némileg finomíthatunk a keresés szűrőjén. Érdemes először is megfontolnunk, hogy a harsány, erőteljesebb illatokban érezzük jól magunkat, esetleg inkább a lassan kinyíló, visszafogottabb variációkat tartjuk izgalmasnak.

 

   parfum 2Tegyük fel a kérdést: könnyű, elegáns, nehezebb illat illik hozzánk?

   Az életstílusunk segít a válasz megtalálásában. Jó támpont továbbá, ha tudjuk, hogy milyen főbb vonások mentén induljunk el a kutatásban, fűszeres, orientális, púderes, virágos, citrusos, fás, vizes, ciprusos legyen a parfüm? Nem árt, ha van határozott elképzelésünk ilyen téren, hiszen ez megkönnyíti a választásunkat.

   Érdemes a bőrünk típusára is figyelni, hiszen például hatással lehet a tartósságra annak zsírossága, de emellett a szokásaink (az életvitelünkre vonatkozók) is befolyásolják, hogy rajtunk milyen lesz az adott parfüm.

   Összességében tehát szakértői segítség nélkül, leginkább némi önismeret szükségeltetik ahhoz, hogy illatokban is kifejezhessük magunkat.