AD-blacklist1

2021
jan.
20

Szárnyalt a Richter a tőzsdén

Írta: szerk

RG lead 1Néhány napja jelent meg a portfolio.hu oldalon egy szenzációs hír a Richter tőzsdei szerepléséről. Azt írták, hogy „brutális forgalom alakult ki a Richter részvényeinél a magyar tőzsdén, és az árfolyam is több mint 6 százalékot emelkedett, amivel új történelmi csúcsot döntött a papír.”

 

 

Az elemzés szerint az történt, hogy az előző napon megtartott egészségügyi konferenciáján az AbbVie prezentációjából kiderült, a Richter egyik kulcsfontosságú terméke, a Vraylar értékesítései a 4 milliárd dollárt is elérhetik a jelenlegi indikációk szerint, s ez jóval magasabb, mint amire korábban számítottak. Az AbbVie felel a Richter egyik kulcsfontosságú terméke, a Vraylar amerikai értékesítéséért és a terméknek köszönhető, hogy a Richter amerikai bevételei dinamikusan növekednek

 

tozsde 1

 

   2020. első 9 hónapjában a Vraylar adta a Richter bevételeinek 15 százalékát (royalty + milestone) a vállalat legutóbbi negyedéves gyorsjelentése szerint.

   A sikerre jellemző, hogy január 1-án már a kereskedés első órájában a Richter forgalma magasabb volt, mint az elmúlt 30 napos egész napi átlaga.

 

   A teljes cikk IDE kattintva olvasható

 

forrás: portrfolio.hu; richter.hu