AD-blacklist1

2024
máj.
19

Isiász kezelése – Az 5 leggyakoribb kérdés válasszal együtt

Írta: szerk

isiasz leadBármilyen mozgásszervi panasz nehézséget okozhat az ember életében. Gyakori probléma szokott lenni, hogy az alsó végtagokon érzünk zsibbadást, gyengeséget vagy fájdalmat. Az isiász bizony sok kellemetlenséget tud okozni, különösen akkor, ha halogatjuk a szakember felkeresését. Hogyan zajlik az isiász kezelése? Nézzük most meg az 5 leggyakoribb kérdést válasszal együtt.

 

 

Mi pontosan az isiász?

 

   Összességében az isiász nem egyetlen betegsége elnevezése, sokkal inkább egy orvosi gyűjtőfogalom. Ide tartoznak azok a tünetek, melyek az alsó végtagok felé sugároznak. Jele lehet a zsibbadás, a fájdalom és a gyengeség is. Van, aki az isiászt egyszerűen ülőidegzsábaként emlegeti, holott medencekörnyéki problémák is ide sorolhatóak. Kiváltó ok lehet valamilyen mozgásszervi probléma, neurológiai betegség, valamit tumoros megbetegedés is. A kevés mozgás és a túlerőltetés is okolható az isiász kialakulásáért.

 

Isiász kezelése – Az 5 leggyakoribb kérdés válasszal együtt

   Nézzük most meg az 5 leggyakoribb kérdést válasszal együtt az isiász kezelésével kapcsolatban.

 

1. Mik az isiász kialakulásnak leggyakoribb okai? 

   Ahogy azt már fentebb is olvashattuk, számos oka lehet az isiásznak. Ide sorolható még a rossz tartás, a rendszeres ülőmunka, az izomhúzódások, és a különböző fertőzések is. 

 

2. Mik az isiász tünetei?

   A tünetek nagyban függenek az idegek irritációjának a mértékétől. Szerencsésebb esetben nem állandóan, csak bizonyos időközönként érzik, hogy fájdalom sugárzik lefelé a lábukba. Rosszabb esetben azonban olyan komoly becsípődés is kialakulhat, ami komoly kárt okozhat az izmok működésében.

 

3. Mi a különbség a lumbágó és az isiász között?

   Mind a két elnevezés gyűjtőfogalom. Míg a lumbágóra a derékfájdalom a jellemző és az, hogy innen indul ki a probléma, addig az isiászra inkább deréktól lefele jelentkeznek a kellemetlenségek.

 

4. Hogyan kezelhető az isiász?

   Az isiász egyénre szabott gyógytornával jól kezelhető, hiszen a kiváltó okot célozzák meg a terápia során. Sőt, akár a megelőzésben is támaszkodhatunk a gyógytornára isiász esetében. Nem véletlen, hogy az isiász kezelésénél ezt tanácsolja a gyógytornász.

 

5. Hol találhatunk megfelelő szakembert Budapesten?

   A fenti linken egy olyan budapesti gyógytornász rendelő weboldala érhető el, ahol minden fontos tudnivalónak utána lehet olvasni az isiász kezelésével kapcsolatban. Náluk egyszerűen, akár online is be lehet jelentkezni a gyógytornászokhoz, és a hosszú várakozási időtől sem kell tartani. Tapasztalt és kedves szakemberek várják a gyógyulni vágyókat. Egy alapos állapotfelmérést követően össze tudják gyorsan állítani az egyénre kialakított hatékony gyógytornát!

 

isiasz 600

 

Az állandó fájdalom nem az élet része!

   Az isiász és az egyéb mozgásszervi problémák nehézzé tehetik a mindennapokat. Gyógytornával azonban sokat tehetünk az állapotunk javítása érdekében, így nem célszerű sokáig gondolkodni azon, hogy szakemberhez fordulunk! A Gyógytornászom rendelője sokaknak segített már!