AD-blacklist1

2024
máj.
01

Műlencse műtét vagy lézeres szemműtét – Melyik a jobb befektetés neked?

Írta: szerk

szemek 600 leadA szemüvegeseknek nem kell magyarázni, hogy mennyi kellemetlenséggel járhat szemüveg viselése, de a kontaktlencsét viselőknek sem kell hosszan ecsetelni, hogy mennyire kellemetlen ennek az eszköznek a viselése. Ráadásul sokan idegenkednek tőle, hogy a szemükhöz nyúljanak és behelyezzék a lencséket…

 

 

 

A szemüvegeseknek nem kell magyarázni, hogy mennyi kellemetlenséggel járhat szemüveg viselése, de a kontaktlencsét viselőknek sem kell hosszan ecsetelni, hogy mennyire kellemetlen ennek az eszköznek a viselése. Ráadásul sokan idegenkednek tőle, hogy a szemükhöz nyúljanak és behelyezzék a lencséket. Akár szemüveget, akár kontaktlencsét viselsz, valószínűleg te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne újra élesen látni mindenféle segédeszköz nélkül.

 

A látás élménye segédeszközök nélkül

 

   A szemműtét újra visszaadhatja ezt az élményt, méghozzá véglegesen. Jóval egyszerűbbé válhatnak a mindennapok, könnyebb lesz sportolni és a munkában is egyszerűbben helytállhatsz. Röviden és tömören, komoly életminőségbeli javulást tapasztalhatsz. Nem kell többet a szemüveg lencséinek tisztogatásával vagy az újabb és újabb kontaktlencse felírással bajlódnod.

 

   A szemműtétek terén többféle lehetőség adódik, melyeknek az ára is eltérő, így, ha véglegesen elhatároztad magad és beleveted magad a témába, akkor könnyen visszariaszthat a rengeteg információ és a kezelések sokfélesége. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis a szemész szakorvos segít eligazodni az információ rengetegben és a számodra legmegfelelőbb műtéti eljárás megtalálásában. Természetesen az anyagiakat is figyelembe kell venni, hiszen egy ilyen műtét egyáltalán nem olcsó mulatság. A Budai Szemészet árait és egyéb magánrendelési opciókat is érdemes figyelembe venned ehhez a döntéshez.

 

Műlencse beültetés

  

   A műlencse műtét azok számára lehet előnyös, akik 45 év felettiek, valamint homályosan látnak távolra vagy közelre, esetleg mindkét opció fennáll esetükben. Ha már eleged van a szemüvegek cserélgetéséből, hogy különböző távolságokra jól láss, akkor a műlencse beültetés szintén megoldást jelenthet. A műtét abban az esetben is hasznos lehet, ha szeretnéd megelőzni a szürkehályogot vagy már rendelkezel vele. Abban az esetben is jó opció a műlencse beültetés, ha időskori szemromlás miatt nem jöhet szóba a léteres látásjavítás.

  

szemek 600

 

   A műlencse ára 265.000 forinttól kezdődik szemenként. Ez az ár a monofokális műlencse műtétre vonatkozik. A szemlencse és szürkehályog műtéteknek több típusa van, melyek a legkülönfélébb áron elérhetők. Az alkalmassági teszt, illetve a szemész szakorvossal való egyeztetés sokat segíthet a megfelelő műtét kiválasztásában, figyelembe véve a költségkeretedet.

 

Lézeres szemműtét

 

   A lézeres szemműtét szintén különféle árakon érhetők el. Ha szeretnénk végleg búcsút inteni a szemüvegnek vagy a kontaktlencsének, akkor jó opció lehet az eljárás. A legkedvezőbb ár 160.000 forint egy szemre a PRK 7D eljárással. A Z FEMTO 7D ára szemenként 375.000 forint, melynek oka, hogy egy igazán innovatív eljárás, melynek során a szemműtét világszínvonalú kétlézeres technológia alkalmazásával történik. A Budai Szemészet online platformján lévő összehasonlító táblázat segít mérlegelni az egyes műtéti eljárások előnyeit és hátrányait. Emellett minden költség feltüntetésre került, így a kiadásokat mérlegelve hozhatod meg a döntést.