AD-blacklist1

2023
dec.
12

A stroke-klub dalolós karácsonya - 2023

Írta: szerk

stroke xmas leadA gyorsan eltelt év lezárásaként december 12-én a Stroke-klub tagjai egy meghitt karácsonyi ünnepségen vettek részt. A Kőrösi „Házasságkötő termében” szépen terített asztal, egy kis ajándék, és halk karácsonyi zene várta a résztvevőket. A szép és változatos szendvicsek mellé sok és finom sütemény is került az asztalokra. A sütik tagjaink ügyes kezét dicsérték.

  

   A tavalyi ünnepségünkre sajnos nem tudtunk időpontot egyeztetni az afáziás betegekből álló Hangadó kórussal, de idén szerencsére sikerült. Kíváncsian vártuk őket.

 

stroke xmas2

  Az Afázia Egyesület Hangadó énekegyüttese a Stroke betegszervezet karácsonyi ünnepségén

 

   A Fekete Zsófia által vezetett dalos csapat szép műsorral kedveskedett nekünk. Az éneklésbe mi is beszálltunk. Egy jó kedélyű társaságot ismerhettünk meg, akiket most már két tagunk – Rideg Józsi és Petkes Csaba – is erősít. Kis ajándékkal kedveskedtünk nekik, aminek nagyon örültek, és ott maradtak velünk együtt ünnepelni.

   Később megérkezett Weeber Tibor alpolgármester (lenti képen) is, aki beszédében az ünnep, a szeretet és az együttlét fontosságáról beszélt.

   stroke xmas1

 

   A délután további részében sem maradtunk meglepetés nélkül. Három tagunk is karácsonyi verseket adott elő. Galuska Andi Ady Endre: Kis karácsonyi ének; Szilágyi Domokos: Karácsony; Rogányiné Melinda József Attila: Betlehemi királyok; Knauerné Stefi pedig Dsida Jenő: Itt van a szép karácsony és Pósa Lajos: Levél a kis Jézuskához c. versével szórakoztatott minket.

   Juhász Györgyi a másnapi Luca napra való tekintettel még búzát is hozott, melyből jó szívvel adott mindenkinek, aki kért, hogy másnap ültesse el a régi népszokás szerint.

   A kötetlen beszélgetések, a vidám együttlét jó felkészülés volt az ünnepekre.

 

Juhász Györgyi tudósítása