AD-blacklist1

2023
jún.
12

Stroke-évadzáró a nyári szünet előtt

Írta: Oszvald György

Stroke close 5leadA nyár előtti utolsó összejövetelt rendezte meg a Stroke Betegszervezet május 30-án. A helyszín a megszokott helyen, a KÖSZI színháztermében volt. A program egy része meglepetés volt, a klubtagok és a vendégek ezt csak ott ismerte meg. A hivatalos értesítés zsíros kenyeret kínált lilahagymával egy kellemes beszélgetés mellett…

 

Juhász Györgyi (képünk) szokatlan bevezetéssel indított. Sajnálattal közölte a tagokkal, hogy – úgy néz ki, rájár a rúd – két program hiúsult meg.

   Stroke close 1Az egyik a péceli Ráday-kastély megtekintése. Itt tulajdonos váltás és más okok miatt – a jelzett nyitva tartás határideje ellenére – a látogatás előtti napon lemondták a kastélynézést. Pech.

   A másik programot az előadó egy betegsége hiúsított meg. Györgyi jelezte, hogy bár kellemetlen mindkettő, de pótolni fogja az elmaradt eseményeket.

 

   De, hogy senki ne legyen rosszkedvű ezek miatt, egy egész napos kirándulásról adott előzetes információkat. Ezek a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély és a Majk pusztai Remeteség megtekintéséről szóltak.

 

   Stroke close 3A tájékoztatás után dr. Lippai Zoltán (képünk) vette át a mikrofont. Megköszönte Györgyi eddigi lelkiismeretes munkáját, majd néhány gondolattal reagált a stroke-klub áprilisi összejövetelére.

 

   Elmondta, sajnálja, hogy a munkája miatt nem tudott jelen lenni a klub tevékenységének, programjainak vitáján. Felidézte, hogy ez a közösség azért jött létre, hogy egyfelől segíteni tudja a bármilyen ok miatt agyi érkatasztrófát szenvedett és rehabilitáció alatt álló betegeket, és hogy tudatosítsák bennük azt, hogy a stroke után is van élet. Ebben a közösség is sokat tud segíteni.

 

   Darvas Gábor is szót kért, mondván az áprilisi beszélgetés hatására támadt egy ötlete, amit most megosztana. A terve egyszerű volt. Mutatott egy kis dobozkát, s azt kérte, ha bárkinek bármilyen észrevétele, ötlete van, amit nem kíván a nagy közösséggel megosztani, írja fel egy lapra, s dobja be a dobozba. A másik ötlete egy közös éneklés lehetőségéről szólt, ráaadásul úgy, hogy két fajta stílusra lehet szavazni egy szavazólapon megnevezett számok közül. Mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell megijedni, mert lesz, aki a kiválasztott dalt előénekeli.

   Stroke close 2

 

   Innen kezdve egy laza, jókedvű beszélgetés következett, a zsíros kenyér mellé – a kínálat színesítése okán – a tagok által hozott sütemények is gyorsan fogytak.

 

A rendezvény képekben ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY