AD-blacklist1

2013
jan.
29

Adományokat a felújításra!

tuzolto gyerekklinikaAdománygyűjtés kezdődött a Tűzoltó utcai Gyermekklinika intenzív osztályának a felújítására. A renoválás 40 millió forintos költségéhez a klinika 11 millió forintot tud önerőként beleadni, a többit egy alapítvány szedi össze.


A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája kiemelkedő szerepet játszik a beteg gyermekek ellátásában, itt ápolják többek között a leukémiás, illetve daganatos gyermekek 50 százalékát. Zavartalan és magas színvonalú ellátásuk érdekében a klinika intenzív osztálya teljes körű felújításon esik át, és kialakítanak benne két speciális, zsilippel és elszívó berendezéssel felszerelt elkülönítő helyiséget is azoknak a leukémiában és daganatos betegségben szenvedő gyerekeknek az ápolására, akiket az állapotuk miatt izolálni kell a külvilágtól.


A felújítás 40 millió forintos költségéből a klinika 11 millió forintot tud önerőből finanszírozni. A fennmaradó 29 millió forint összegyűjtésére a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány magyarországi szervezete vállalkozott.
– 2012-ben az előző évhez képest jelentősen emelkedett a klinikán kezelt, rosszindulatú vérképzőrendszeri és daganatos betegek száma, akik ápolásuk alatt gyakran szorulnak intenzív ellátásra. Az új intenzív osztály felszereltsége a korábbihoz képest teljes megújulást jelent, mindenben megfelelve az Európai Unió és az ÁNTSZ előírásainak – mondta Fekete György egyetemi tanár, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika korábbi igazgatója, a Burns Alapítvány tanácsadója.


(MTI)