AD-blacklist1

2013
jan.
27

Lejár az jegyek érvényessége

BKK1Fél vagy egyórás időtartamra szóló jegyek válthatják a mostani, egy útra érvényes vonaljegyeket jövő nyártól, a papír alapú bérletek helyett pedig kártyákkal lehet majd utazni.


Körülbelül másfél évig lehet még most használatos vonaljegyekkel utazni Budapesten – közölte az atv.hu. Ha minden a BKK tervei szerint alakul, akkor 2014 nyarán a most még egyszeri utazásra szóló vonaljegyeket időtartamra szóló, azaz fél vagy egy órán át használható jegyek váltják. Ezekhez új érvényesítő készülékeket is felszerelnének.
A bérletek is megváltoznak. A papír alapú rendszert kártyás válthatja. Tanulóknál pedig a diákigazolvány helyettesítené a bérletet. A metróban kapuknál ellenőriznék az érvényességet, a buszokon pedig ellenőrök, ahogy eddig is, véletlenszerűen. A Budapesti Közlekedés Központ közleménye szerint a rendszer kiépítését 54 millió eurós uniós kölcsönből és 13 millió eurós önrészből fedezi a cég. Azt állítják: ez nem drágítja majd a tarifákat.
Tarlós István főpolgármester Magyar Hírlapnak adott interjújában a 4-es metró beruházást egyébként exkluzív gazemberségnek nevezte, és azt mondta, szinte biztos, hogy a metró második szakasza nem épül meg, mert nincs rá fedezet.


(forrás: atv.hu)