AD-blacklist1

2013
jan.
24

„Itatós rablót” fogtak Budapesten

Írta: Szerk.

itatosElfogtak a fővárosban egy férfit, aki a gyanú szerint a társával együtt kirabolt egy embert, miután kábító hatású anyaggal kevert kávét itatott meg vele – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.  

    

A 10kerkult.hu hasábjain már hírt adtunk az „öregezős” és „itatós” néven ismertté vált rablási formákról. Most egy újabb elfogásról adunk hírt.

    A csütörtöki közleményben az olvasható: az adatok szerint a gyanúsított és társa múlt szombat délután a Margit híd budai hídfőjénél lévő HÉV-aluljáróban cigarettát kérve megszólított egy férfit. Áldozatukat beszélgetés közben kábító anyaggal kevert kávéval kínálták, azt a sértett megitta, majd elvesztette az eszméletét. A gyanúsított és társa ezt kihasználva elvették a mobiltelefonját és a készpénzét; a sértettet később kórházba kellett szállítani.
    A 48 éves gyanúsítottat kedden fogták el a II. kerületi nyomozók, a társát még keresik, elfogása érdekében a rendőrség a lakosság segítségét kérte. Az őrizetbe vett férfi ellen a II. kerületi kapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, már kezdeményezték az előzetes letartóztatását.


    Az eset kapcsán a rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetők többnyire szórakozóhelyeken választják ki áldozataikat. Barátságos vagy szexuálisan kihívó viselkedésükkel hamar a leendő sértett bizalmába férkőznek, akinek ittassága nehezíti a helyzet felismerését. A bűnözők a szórakozóhelyen vagy a lakására elkísérve megfosztják áldozataikat az értékeitől, ám az anyagi káron kívül annak egészségét, életét is veszélyeztetik.
    A hasonló esetek megelőzésére a rendőrség azt javasolta: ha egy baráti társaság szórakozni megy, akkor annak tagjai figyeljenek egymásra, és ne hagyják, hogy társuk ittas állapotban egyedül induljon haza. Aki mégis egyedül megy haza, annak érdemes taxival utaznia – fűzték hozzá.
    

 

MTI ; fotó: ljk.hu