AD-blacklist1

2013
jan.
22

Megújul a Corvintető

Írta: Szerk.

corvinteto3aÚj arculattal és külsővel, modern fénytechnikával nyílik meg újra felújítását követően január 30-án a főváros egyik kedvelt koncert- és szórakozóhelye, a Blaha Lujza téri Corvintető.

 

    

 

   Rengeteg ötletünk van arra, hogy mindazon zenei értékeket, amelyeket a Corvintető képvisel, megtartsuk egy teljesen friss, izgalmas, a romkocsma-hangulattól elszakadó beltéri környezetben – fogalmazott Rozgonyi Zoltán, a Corvintető egyik tulajdonosa.  


    corvinteto2A tavasztól őszig nyitott 600 négyzetméteres tetőterasszal üzemelő Corvintető 2008-ban indult és azóta a magyar és a nemzetközi elektronikus tánczene egyik budapesti fellegvárává vált. A hely újjáalakítása közel egy év előkészítő munka után zajlik. Mint írták, a belsőépítészeti feladatokon túl leginkább az akusztikai fejlesztésre fókuszálnak: a hangrendszer egyrészt minőségi kiegészítőkkel bővül, másrészt fokozottan ügyelnek a termekben lévő rendszerek elhelyezésére, hogy minden ponton ugyanolyan minőségben lehessen élvezni a zenét.
    A technikai újdonságok közé tartozik, hogy a klub plafonjára egy mintegy 3000 ledpontból álló fénytechnikát szerelnek, ebből több mint 1500 a nagyteremben található. Backstage épül a zenekaroknak és a dj-knek, és új kisterem nyílik. A Corvintető továbbra is csak 18 év betöltése után látogatható.


    corvinteto1Az újranyitó hét január 30-án szerdán indul, az első este a Palotai-Cadik-Zeek trió, valamint Zosha, MC Columbo és MC Fedora lép fel. Másnap a Ninjabreakz dj-csapat (Pryus, Krueger, Adam Dolph, vendég a Dublic ikerpár és Kid Panel) áll a lemezjátszók mögé.

   Február 1-jén a drum and bassben és dubban utazó brit Jamie Quinn (Matrix), 2-án pedig a nemrég új lemezzel jelentkezett alternatív csapat, az Anna and The Barbies zenél, majd utána a portugál nu-disco előadó, a Xinobi.

 

 

MTI

fotó: corvinteto.hu