AD-blacklist1

2013
jan.
09

Élelmiszer a nagycsaládosoknak

elelmiszerMélyszegénységben élő nagycsaládoknak és a csepeli cigány óvodának adott át tartósélelmiszer-csomagokat a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) elnöke szerdán Budapesten.


Makai István, az FCÖ és a Roma Polgári Tömörülés elnöke a csomagok átadásakor elmondta: szervezeteihez a Mikulás és a karácsonyi ünnepek alkalmából érkezett felajánlásokból és saját adományaikból vásárolt tartós élelmiszerekkel szeretnék segíteni a mélyszegénységben élő fővárosi nagycsaládokat. Akciójukkal a figyelmet is szeretnék felhívni arra, hogy az ünnepek elmúltával, január elején „sokkal nagyobb a szükség és az éhség" ott, ahol 3-4 vagy több gyermeket nevelnek. A roma vezető úgy fogalmazott: a szegénység legnagyobb kihívása, hogy a hétköznapokat kell túlélni, és ők ehhez próbáltak hozzájárulni.
A főváros több kerületében élő száz nagycsaládos mellett Csepelen, Magyarország egyetlen cigány nemzetiségi óvodájába járó gyermekek szüleinek is adtak át élelmiszercsomagot a tavaly decemberben megválasztott első roma szépségkirálynő, Menyhért Vivien, az FCÖ szépségnagykövetével.


(MTI)