AD-blacklist1

2020
júl.
30

Már fel is festették a legújabb budapesti bringasávot

Írta: szerk

bicajsav leadAz új sáv kijelölésével nem az autók számára fenntartott hely csökkent, a parkolóhelyeket szervezték át. A kerékpáros sáv felfestését a július 28-ról 29-re virradó éjszaka végezte el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

 

 

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti három kilométeres szakaszon, amelyen a legfrissebb adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak át, amivel azonnal ez a kerékpársáv lett Budapest legforgalmasabb kerékpáros szakasza.

 

   bicajsav5 250„Aki reggel végigtekert vagy végighajtott a Ferenc körúton, már biztosan látta, aki pedig nem, annak mutatjuk: a Budapest Közút munkatársai az éjjel nem pihentek, hanem felfestették a körút Üllői út felé vezető oldalán is az új bringasávot. A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sáv eléri a Petőfi hidat, így a híd járdáin keresztül csatlakozik a Budán már meglévő hálózathoz.


   bicajsav2 250A Ferenc körúton nem csökkent az autók számára biztosított 2 x 2 sáv. A parkolóhelyek egy része is megmarad, a megszűnő várakozóhelyek pótlására pedig a Közraktár utcában létesültek új parkolósávok.” – írja a BKK a hivatalos facebook oldalán.

 

   A BKK ettől részletesebben ismerteti Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalának fejlesztését a saját honlapján.

 

   „Folytatódik a nagykörúti kerékpársáv fejlesztése – a Teréz, Erzsébet és a József körút után a Ferenc körúton is biztonságosabban lehet biciklizni a jövőben.

   bicajsav6 650

 

   A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sávok elérik a Petőfi hidat, amelyek – a híd járdáin keresztül – csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz. A körúti sáv meghosszabbításának köszönhetően a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút és azon keresztül az új MOL Bubi gyűjtőállomás a BudaPart területénél.”

 

   A további információk a BKK honlapján olvashatók. 

   fotó: bkk.hu facebook oldala.