AD-blacklist1

2020
júl.
25

Kezdődhet a Lánchíd felújítása

Írta: szerk-OGY

lanchid leadA Budapesti Közlekedési Központ Igazgatósága 2020. július 24-i, pénteki ülésén jóváhagyta a Lánchíd felújításának kivitelezési munkáira kiírt feltételes közbeszerzési eljárás elindítását. No, de nem eszik olyan forrón a kását, van még leküzdendő akadály...

 

 

A következő évek legnagyobb fővárosi beruházása, a Lánchíd felújításának kivitelezési munkáira csak feltételesen lehet kiírni a közbeszerzeséi eljárást.

 

lanchid 2

  Esti fényben a Lánchíd

 

   A rekonstrukciót – amely kizárólag a híd felújítását tartalmazza – a Fővárosi Önkormányzat saját forrásból, részben hitelből, illetve a kormány tervezett 6 milliárd forintos hozzájárulásából finanszírozza. Mivel a kormányzati hozzájárulásról a támogatási szerződés még nem köttetett meg, annak időpontja ismeretlen, a BKK technikailag csak feltételes közbeszerzési eljárást írhat ki: a tender akkor lehet csak eredményes, ha a felújításhoz szükséges teljes fedezet rendelkezésre áll.

   

lanchid video2

 

   Az Igazgatóság döntése alapján a feltételes, tárgyalásos közbeszerzési eljárás kiírása a napokban megjelenik. 

   Eredményes tender esetén a rekonstrukció 2021 tavaszán indulhat, és a híd 2023-ra születhet újjá.

   A Lánchíd a felújítás megkezdéséig is biztonságos marad, amelyről a napi rendszerességű ellenőrzéssel a Budapest Közút munkatársai gondoskodnak.

 

   A részletek az index.hu tudósításában olvashatók.

   fotó: 10kerkult.hu/archív