AD-blacklist1

2019
júl.
12

Új egyenruhája lesz a Honvédségnek

Írta: szerk

hm leadBemutatták a Magyar Honvédség katonáinak új társasági egyenruháit pénteken, július 12-én a Honvéd Kulturális Központban, a Stefánia Palotában.

 


 

 

  „Az MTI által készített képek alapján úgy tűnik, hogy a Honvédség többnyire szakít az első világháború után bevezetett vissza-visszatérő keki színsémával és szabásmintával, sőt, még a bocskai sapkával is, helyette az Egyesült Államok hadseregének Class A és Class B társasági egyenruháira hajaz az új koncepció. Vélhetően az elgondolás mögött a NATO fegyveres erőivel összhangra való törekvés áll, ami a 15M gyakorló mintázatánál és szabásánál is megfigyelhető” – írja a portfolio.hu

 

   hm11Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter (képünk) kiemelte: a honvédelmi és haderőfejlesztési program középpontjában az ember, a katona áll; ennek része az életpálya, az illetmények, az oktatás, a képzés, a kiképzés, s a katonák megjelenéséről való gondoskodás is. 


    hm 1„Ha a katonák példát akarnak mutatni, nemcsak szolgálati feladataikat kell kiválóan ellátniuk, hanem meg is kell jelenniük a társadalmi élet minden színterén. Ehhez olyan ruhára van szükség, amelyre a katonák büszkék lehetnek, s a közvélemény azt lássa, a katonák meg vannak becsülve" – hangoztatta Benkő Tibor.


    A miniszter emlékeztetett: a gyakorlóruházat megújításával kezdték a fejlesztést, már van kiképzési és műveleti gyakorló. A köznapi ruházat eddig 70-es évekbeli alapanyagból készült, így elsősorban a komfortjával volt probléma; ezért írtak ki divattervezők számára pályázatot, hogy készítsenek terveket.

 

   A pályázat minden fordulójában Léber Barbara nyert, aki a katonák által felvázolt igények alapján alakította ki a komfortos és korszerű ruházatot.

 

    
   

hm 2

 

   A következő lépés a díszelgőruházat és az ünnepi ruházat megújítása lesz.

 

MTI; Fotó: Mohai Balázs/MTI; honvedelem.hu