AD-blacklist1

2019
feb.
18

Kőbányán is lesz LED-es közvilágítás

Írta: szerk

led lampaIdén is folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése; az ősz végére további mintegy háromezer LED-világítótestet telepítenek, a többi között a Könyves Kálmán körúton, Káposztásmegyeren, a kőbányai újhegyi bányató és Kőér utca térségében, valamint a pestszentlőrinci Alacskai úti lakótelepen.

 

 

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a fővárosi közgyűlés által elfogadott „Budapest Smart City jövőképpel” összhangban a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. folyamatosan végzi a közvilágítás energiatudatos korszerűsítését, okos technológiák fogadására alkalmas világítótestek telepítését – írja a BKIK hírlevelében az MTI-re hivatkozva.

 

   Az első ütemben, 2018-ban 4200 világítótestet cseréltek le olyan kiemelt területeken, mint a Budakeszi út és a Máriaremetei út, a Pók utcai lakótelep, az Egér út, Rózsaliget, Pesterzsébet déli része, a Kőbányai út egy szakasza, az M5-ös autópálya Szentlőrinci úti térsége. Ez évente 27 millió forint energiamegtakarítást eredményez.

   A projekt megvalósítására a főváros által rendelkezésre bocsátott nettó 709 millió forintból a korszerűsítésre eddig 339 milliót használtak fel.

 

fotó: ELMŰ/BDK