AD-blacklist1

2019
feb.
12

Budapest a legjobb európai úti cél

Írta: szerk

Bp1Január 15. és február 5. között több mint félmillióan szavazhattak kedvenc európai úti céljukra. A közönségszavazáson a magyar főváros lett az első – írja a kamaraonline.hu

 

 

A Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet kiemelte, hogy egyetlen korábbi győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást, ennyi, a saját országán kívülről érkező szavazatot. A Budapestre adott szavazatok 77 százaléka Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból. Budapest győzelme így egyhangú volt, egymaga több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze és Genf.

   Ez a verseny is megmutatta, hogy Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városává vált, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet. 

 

   Az eredményt a Forbes, a Condé Nast Travelers, a Lonely Planet, a New York Times és számos kiemelt nemzetközi sajtóorgánum több százmillió olvasóhoz juttatja majd el. A díjjal az is együtt szokott járni, hogy a győztes városokba a korábbinál 13-25 százalékkal több látogató érkezik.

 

   Budapest 2018-ban debütált a versenyen, akkor rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve; tavaly Wroclaw lett az első.

(SZ)            

fotó: kamaraonline.hu