AD-blacklist1

2018
aug.
19

Szeptember 3-ától a teljes vonalon jár a 4-es, 6-os villamos

Írta: szerk

4 6 leadSzeptember 3-ától ismét teljes vonalán járnak a nagykörúti villamosok, befejeződik az Oktogon és a József utca közötti, június 16-án kezdődött felújítás.

    

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az átadásig még kétszer változik a villamosok menetrendje. 
    Vasárnaptól egy héten keresztül a 4-es és 6-os villamosok két szakaszra osztva, a Széll Kálmán tér és az Oktogon, illetve a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között járnak. Augusztus 25-étől a teljes megnyitásig viszont az Oktogontól egészen a dél-budai végállomásokig pótlóbusz közlekedik.

    4 6 vill

 

   Szeptember 3-án éjjel és 4-ére virradóra a teljes vonalon pótlóbusz jár a reggeli villamos-üzemkezdetig, onnantól viszont a teljes vonalon a villamosok közlekednek. További aszfaltozási és útburkolatfestési munkák még lesznek, de ezek már nem zavarják majd a villamosforgalmat.


    A nagykörúti Európa legforgalmasabb villamosvonala, amelyen nonstop a közlekedés. A június 16-án kezdődött felújítás során a BKV az Oktogon és a József utca között a korábbinál korszerűbb felépítményű pályát építtetett, így a jövőben szükségessé váló karbantartási munkák a mostaninál gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetők lesznek. Több mint három kilométeres hosszon épült át a villamospálya. Ezen a szakaszon legutóbb a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak kisebb beavatkozások történtek.


MTI; bkk.hu