AD-blacklist1

2018
júl.
20

Vasárnaptól újra jár az 1-es villamos

Írta: szerk

1 es villamos3Vasárnaptól újra közlekedik az 1-es villamos a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között, viszont a felújítás második ütemében, várhatóan a nyári iskolai szünet végéig Óbuda felől a Népligetig, Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig jár.

    

 

 

A BKK közleményében azt írták, a tervezett július 27-e helyett korábban készült el a 1-es villamos vonalán a vágányfelújítás július 7-én megkezdett első szakasza, ezért a vártnál korábban, vasárnaptól kezdődik a második ütem.


    Ebben az időszakban a villamosok által nem érintett Közvágóhíd és Népliget közötti szakaszon autóbuszokkal lehet utazni. A kényszerű átszállás elkerüléséért a 103-as autóbusz 103V jelzéssel Kelenföld vasútállomás és a Népliget között meghosszabbított útvonalon közlekedik, a Népliget és az Infopark között pedig 153V jelzéssel indul ideiglenes buszjárat. Emellett a 153-as továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Népligetig jár.


    1 es villamos1A buszokra a Népligetnél a jelenlegi pótlóbusz-megállóban, a Közvágóhídnál pedig a Rákóczi hídon, a villamos-megállóhely peronja melletti buszmegállókban lehet felszállni.


    A közlemény szerint az 51A villamos augusztus végéig továbbra is módosított útvonalon, az 51-es villamos vonalán a Mester utca és Ferenc körút, valamint a Koppány utca között közlekedik. Várhatóan augusztus 10-ig az M3-as metrópótló busz módosított útvonala is megmarad, a Kőbánya-Kispest felé tartó metrópótló buszokra a Nagyvárad tér és Népliget megállóhelyen, az éjszakai buszok megállóiban lehet felszállni. A belváros felé tartó metrópótló buszok útvonala továbbra sem változik – írták.

 

MTI; fotó: jozsefvaros.hu; bkk.hu