AD-blacklist1

2018
jún.
06

Tarlós István: siker a szerelvények felújítása

Írta: szerk

tarlos1A 3-as metró szerelvényeinek felújítása „alapvetően és meghatározóan” sikernek könyvelhető el, az utolsó, harminchetedik korszerűsített szerelvény hétfőn érkezett meg Budapestre és várhatóan jövő kedden áll forgalomba – mondta Tarlós István főpolgármester szerdán budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

A szerelvények felújítása befejeződött – jelentette ki a főpolgármester, emlékeztetve arra, hogy április elejétől már csak felújított szerelvények szállítják az utasokat a 3-as metróvonal üzemelő szakaszain. 


    Közölte, a kimutatások szerint a forgalomba állított szerelvényeknek lényegesen jobb a hibastatisztikájuk, mint a 2-es és a 4-es metróvonalon közlekedőknek.
    Tarlós István a felújítás kronológiáját ismertetve felidézte: a BKV 2014 novemberében tette közzé felhívását a 3-as metró járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítására. A megrendelő az orosz Metrovagonmas ajánlatát fogadta el, azt a legelőnyösebbnek minősítve. A 2015 augusztusában aláírt szerződés értéke 219,2 millió euró. Az első prototípus 2016. május végén érkezett Budapestre, 2017 januárjában kapták meg a kocsik a típusengedélyt és márciusban állt forgalomba az első felújított szerelvény.

    tarlos2

 

   A főpolgármester elmondta azt is, hogy jelenleg is folyamatban vannak a kötbértárgyalások. A BKV a városvezetés támogatásával egyetlen fillér kötbérről sem óhajt lemondani - fogalmazott.

 


MTI; fotó: Máthé Zoltán/MTI; Bődey János/Index.