AD-blacklist1

2017
szep.
20

Forgalmi változások a 3-as villamos vonalán

Írta: szerk

3 as villamos kiskep 2016A 3-as villamos rövidített útvonalon jár 2017. szeptember 23-án és 24-én, valamint 2017. szeptember 30-án és október 1-jén.

 

 

 

 

A 3-as villamos 2017. szeptember 23-án és 24-én (szombaton és vasárnap), valamint 2017. szeptember 30-án és október 1-jén (szombaton és vasárnap) rövidített útvonalon, a Gubacsi út/Határ út és az Örs vezér tere M+H között közlekedik. Ennek oka, hogy a villamosközlekedés gyorsítása és a közlekedés biztonságának javítása érdekében a Nagy Lajos király útján a korábban baleseti gócpontnak számító, jelzőlámpás szabályozás nélküli, Ilosvai utcai, Gyarmat utcai, Benkő utcai és Bonyhádi utcai, valamint a keresztutcához nem kapcsolódó, Komócsy utca és Szugló utca között található villamosátjárót véglegesen lezárják. 

   3 vgz600px

 

   A villamost keresztező forgalom a szomszédos megmaradó átjárókban továbbra is lehetséges lesz. A kivitelezés miatt az Örs vezér tere M+H és a Mexikói út M között 3-as jelzéssel villamospótló autóbusz közlekedik. A pótlás ideje alatt a 25-ös autóbusz le- és felszállóhelye a Mexikói úti végállomáson a 225-ös autóbusz megállóhelye lesz. A 32-es autóbusz pedig ideiglenesen az Árpád híd M irányban az Örs vezér tere M+H megállóhelyen is megáll az Árkád bevásárlóközpont előtt.

 

Közúti változások

 

   Annak érdekében, hogy a lezárt átjárók utcáiból ne csak a szilárd burkolat nélküli területen át lehessen kihajtani, a Nagy Lajos király útja keleti oldalán szervízút épül a lezárt átjárók és a legközelebbi használható átjárók között:

    - az Ilosvai utca és a Czobor utca;

    - a Gyarmat utca és a Kerékgyártó utca között;

    - valamint a Benkő utca és a Komócsy utca között.

A Bonyhád utcát megközelíteni a Nagy Lajos király útjához közeli Heveder utcán át lehet.

 

További részletek ITT olvashatók

(bkk.hu)