AD-blacklist1

2017
szep.
14

Változások lesznek a kisföldalattinál

Írta: szerk-OGY

m1Jelentős közlekedési fejlesztéseket tervez a kormány Budapesten – ez derül ki a legfrissebb (szeptember 13.) Magyar Közlönyben publikált kormányhatározatból, amely a „kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projekteket” sorolja fel.

 

 

 

A határozat a 2. pontban Seszták Miklós fejlesztési minisztert bízza meg, hogy a 2. melléklet szerinti ütemezésben gondoskodjon a projektek Magyarország 2017. és 2018. évi központi költségvetéséről szóló törvényekben már biztosított forrásokból (összesen 6230 milli forint) történő megvalósításáról, míg a 3. pontban arról rendelkezik, hogy gondoskodjon a projektek építési engedélyezési tervdokumentációjának elkészítéséről.  

 

   A ráckevei HÉV-vonalat az egységes fővárosi kötöttpályás közösségi közlekedési hálózatba integrálják, míg a csepeli HÉV-vonalat a fővárosi villamoshálózattal kötnék össze.

 

   A kisföldalattit felújítanák és új kocsik beszerzését is előírányozzák.

 

   A projektek között szerepel még a Budapest-Kelenföld és Ferencváros vasútállomások között háromvágányú vonal kialakítása, emellett a tervek szerint lesz egy Danubius és egy Népliget-Fradiváros elővárosi vasútmegálló is.

 

1655/2017. (IX. 13.) Korm. határozat

A központi költségvetésből finanszírozott kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projektekről

 

   1. melléklet az 1655/2017. (IX. 13.) Korm. határozathoz


projektek

 

    2. melléklet az 1655/2017. (IX. 13.) Korm. határozathoz 

 

projektek forrasok

 

fotó: 444.hu


tamogato tabla 400px