AD-blacklist1

2016
okt.
12

Szakmázz Budapest

Írta: Oszvald György

palyavalasztas 007Két napos pályaválasztási kiállítás nyílt meg ma délelőtt Budapest Főváros Kormányhivatala rendezésben a Hungexpo D pavilonjában. A kiállításon több kőbányai középiskola is részt vett, közülük két vendéglátóipari intézményt látogattunk meg.

 

 

A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola rendkívül gazdag választékkal, saját készítésű lekvárokkal, rostos üdítőkkel és más élelmiszeripari készítményekkel várta a pályaválasztás előtt álló palyavalasztas 014fiatalokat. Standjuk különlegessége az a rostos üdítő, melyet Jamie Oliver, a világhírű sztárséf is forgalmaz a budapesti Jamies’s Italian éttermében.

 

   „A követelmények  nagyon magasak, ám nem lehetetlenség megfelelni, amit az is mutat, hogy a budapesti Jamie's Italian (…) étterem gyümölcslevei is magyar biotermékek, s a kőbányai Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola közreműködésével készülnek” – írják a We Love Budapest hasábjain ez év májusában.

 

   palyavalasztas 010Az intézmény az első félévben 3 hagyományos pályaválasztási nyílt napot rendez, melyek közül aktuális még:

 

2016. október 19. 8 óra 30 perc vagy 10 óra 30 perc

 

2016 december 14. 8 óra 30 perc vagy 10 óra 30 perc

 

A regisztrációt IDE kattintva az iskola honlapján tehetik meg

 

 

***

 

   palyavalasztas 051Impozáns standdal készült a Giorgio Perlasca Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola. Tanulói élesben sütötték a palacsintát, s készítették hozzá a különféle egzotikus – és szokatlan – ízesítéseket vagy a csilis csokoládét.

   De nem hiányzott a kínálatból a mázas torta, a tetején marcipán és cukordíszekkel. Mondanunk sem kell, mindezt ott a helyszínen, a látogatók szeme láttára  

 

   A diákok elegáns formaruhába öltöztek, s kifogástalan udvariasságal tájékoztatták, kínálták a vendégeket.

 

  Akik nem tudnak elmenni 12-én a Hungexpo kiállításra, javasoljuk, hogy látogassák meg őket az idén is megrendezett Sulilesen pályaválasztási rendezvényen a Kőrösi Kulturális Központban október 14-én.  

 

palyavalasztas 087

Fotó: 10kerkult.hu/OGY