AD-blacklist1

2012
nov.
25

A türelem tornatermet terem

Írta: Oszvald György

ovi-gym 119leadKincset érő létesítménnyel gyarapodott a Kincskeresők óvoda. Nem keresték – tudták, van ez a terem valahol –, inkább nagyon akarták, hogy legyen. Türelemmel voltak, mígnem november 23-án tornatermet avattak az óvodában.

 

 

   Ha úgy vesszük, hogy mennyien voltak kíváncsiak az „szerzeményre”, hogy mennyien örültek együtt az óvó nénikkel, a gyerekekkel, talán azt is mondhatjuk, kicsi ez a tornaterem! De csak akkor! Egyébként bebizonyosodott, hogy egy nyolc-tíz fős óvodás csoport kényelmesen elfér a közel 100 m2-es korszerű, világos tornateremben.

 

   ovi-gym 060Gajdics Józsefné óvodavezető köszöntötte a létesítmény átadására összegyűlteket, közöttük Hajdu Pétert, egykori kőbányai sportvezetőt, jelenleg a főpolgármester-helyettesi kabinet vezetőjét. – Minden óvoda álma egy ilyen tornaterem. A mi álmunk, amit hosszú éveken átdédelgettünk, most valóra vált, s nagyon boldogok vagyunk – mondta az igazgató asszony, majd hozzá tette: – immár két hónapja, hogy birtokba vettük a tornatermet, aktív és tartalmas sportélet indult el az óvodában. Amivel pedig mi meg tudjuk köszönni a szép termet, az az óvodásaink sport műsorai. Fogadják őket szeretettel!

 

   A következő percekben a kicsik mutattak be többféle gyakorlatot, majd verseket szavaltak, s nem ovi-gym 363maradt el a meglepetés sem: a kicsit nagyobbacskák látványos szalag gyakorlatot adtak elő, a még nagyobb kisleány – egykori óvodás ebben az oviban – pedig egy nagyon szép kendő gyakorlatot. A megérdemelt taps után szivacs szőnyegeket terítettek az egyik sarokba, s az óvodás korban is elkezdhető judo sportág alapjaiból láthattak eséseket, s igazi földharcot az átadás vendégei.

 

   A tornaterem átadását a nemzeti színű szalag átvágása jelképezte, de ezt megelőzően Kovács Róbert polgármester mondott néhány kedves szót. A délelőtti Idősügyi tanács egyik napirendi pontjával húzott párhuzamot. dr. Lippai Zoltán főorvos, a mozgásszervi rehabilitáció szakorvosa mondta a délelőtti előadáson: ahhoz, hogy egyre edzettebb, egyre hosszabb és egészségesebb idős kort megélhessenek az emberek, ahhoz már a születés

 

ovi-gym 423

A közös átadás - balról: Hajdu Péter, Révész Máriusz, Gajdics Józsefné, Kovács Róbert

 

pillanatától foglalkozni kell néhány dologgal, köztük a sporttal. Lényeges korosztály az óvodásoké, ahol például a tartásjavítást lehetés kell korrigálni. Summa summarum, az egészséges életmódra nevelés már az óvodában elkezdődik. – Kőbánya pedig mindent megad ehhez! Az országban egyedülálló módon építettünk mini műfüves focipályát 12 óvodánkban! – emelte ki a polgármester.

 

   ovi-gym 503A köszöntő és avatás után hatalmas torta várta az ünneplőket, s a vendégeket. A tornaterem lehetőségeit jelképező marcipán figurákat a vezető óvó néni szétosztotta a jelen lévő kicsik között, majd felszeletelte a finomságot. Mindenkinek jutott belőle.

 

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

 

 

fotó: 10kekrult.hu/OGY