AD-blacklist1

2019
már.
13

Vidám koncert, parádés jelmezverseny

Írta: szerk-OGY

KROO Farsang 956leadA Kroó György Zeneiskola AMI farsangi délutánja a már bevált receptet követte: vidám, a meglepetésektől sem mentes koncerttel indult, majd a jelmezverseny következett, s az eredményhirdetésig barokk táncházat vezényelt nekik dr. Széll Rita igazgató asszony.

  

 

Szerkesztőségünk ezúttal átvette a zeneiskola beszámolóját, és kiegészítette azt az első díjas jelmez tulajdonosával készített riporttal, s a bőséges képanyagot tartalmazó galériával.

 

   Íme a zeneiskola beszámolója:

   KROO Farsang 357„A különleges koncertre az együttesek és szólisták idén is a báli időszakhoz kötődő műsorral, illetve könnyedebb stílusú zenei programmal készültek. Fellépett a fúvósegyüttes, a fuvolazenekar, a harmonika kamaracsoport és az operett stúdió. Az együttesvezetők: Orbán Ádám, Farkas Sára, Sőtér Károly és Majsai Julianna. Műsorukban táncok, karakterdarabok, operarészletek hangzottak el.

 

   Hornok István zongoraművész-tanár (képünk) Mozart paródiával és Freddie Mercury showműsorral lépett fel. Kálmán Andrea fuvolista leányával egy francia kamaradarabot adott elő.

   A filmzene is kiemelt szerepet kapott a műsorban: Taraszova Krisztina és Kovács Bernadett zongoraművész-tanárok vezetésével a tanári karból alakult kórus a Harry Potter film zenéjéből adott elő részleteket. (lenti nagy kép)

   KROO Farsang 407

 

   A koncert végén a Kroó Szimfonikus Zenekar és a Kroó Ifjúsági Zenekar közös előadásában filmvetítéssel egybekötve hangzott el Vujicsics Tihamér: A Tenkes kapitánya című filmzene egy részlete. Együttesvezető Füzesséryné Dudás Eszter, vezényelt Füzesséry Attila.”

 

   Mint azt a bevezetőben említettük, a szünetben lezajlott a jelmezverseny, sőt, tombolahúzás is volt, majd az eredményhirdetés zárta a programot.

 

   KROO Farsang 1247A nyertes maskarát Dömök Dávid, a Keresztury Dezső Általános Iskola 1. osztályos tanulója viselte. (ld. címképünk)

   Az eredményhirdetés után Dávidot és édesanyját kérdeztük a jelmezkészítés rejtelmeiről.

 

 – A jelmez – Balaton névre hallgat – családi ötlet volt, s mindannyian részt vettünk az elkészítésében. Gyakorlatilag két este alatt állítottuk össze a „művünket” – nyilatkozta honlapunknak nagy örömmel az édesanya. Dávid pedig örömmel jegyezte meg, hogy ő a mintákat és a figurákat rajzolta.

 

   A farsangi bált a zeneiskola diákönkormányzata rendezte.

 

A cikkhez képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas