AD-blacklist1

2019
már.
06

Hódosi Andrea örülhetett az Év testnevelője címnek

Írta: Oszvald György

KPN A 088 a leadAz idei Kőbányai Pedagógiai Napok (KPN) részeként a Kada Mihály Általános Iskolában adták át az Év testnevelő tanára elismerést Hódosi Andrea tanárnőnek. A méltatást Kövesdi Orsolya – a Testnevelő Tanárok Kőbányai Egyesülete elnöke, a Szent László DSE elnökségi tagja – mondta el.

 

 

 

Az ünnepélyes díjátadást megelőzően a KPN szakmai bemutató órái közül a testnevelést választó tanárok egy korfball prezentáción vettek részt, majd a program a könyvtárban folytatódott. Megvitatták a korábbi két testnevelés órán szerzett tapasztalatokat, s ezután már csak a díj átadása volt hátra.

 

   KPN A 138aKövesdi Orsolya, a TTKE elnöke, a Szent László DSE elnökségi tagja (képünk) méltatta Hódosi Andreát:

 

   „1990 óta dolgozik a kőbányai Szent László Általános Iskolában, ahová azonnal az ELTE Tanárképző Karának elvégzése után került.

   Több, mint egy évtizede irányítja a Szent László Diáksport Egyesületet, melynek az elnöke. Az iskola évek óta tartó sikersorozata Andrea alapos felkészítő munkájának is köszönhető.

 

   KPN A 175Kiemelt sportágai az atlétika, a szivacskézilabda, a röplabda, de szívéhez a labdarúgás áll a legközelebb. Lelkes felkészítője volt az egyik legtöbb munkát igénylő iskolai versenynek, a már-már elfeledett játékos sportvetélkedőnek is. (a képen balra Nagy István) 

   Kiváló versenyeredményei azt bizonyítják, hogy nagyon felkészült testnevelő. Tanítványait céltudatosan, alapos felkészítés után küldi sportegyesületekhez. Ennek is köszönhető, hogy számos kerületi és budapesti siker mellett az utóbbi években két tanítványa Országos Diákolimpiát nyert atlétikában. Az elmúlt tanéven kezdett el közösen dolgozni a Pénzügyőr kézilabda szakosztályával, ahol szintén elismeréssel nyilatkoztak a hatékony és lelkiismeretes munkájáról.

  

   KPN A 187aSzív-lélek pedagógus, akit tanítványai szeretnek, s ballagás után is tartják vele a kapcsolatot. sokoldalú tanár, hosszú évek óta osztályfőnök, s a másik tantárgyát, a földrajzot is szívesen és jól tanítja.

 

   Aktívan részt vesz az iskola életében: sporttábort szervez, közösségi programokon vesz részt, és az intézmény magyar- és nemzetközi pályázataiban is aktívan dolgozik. (képünkön Menyhárt Sándor és Hódosi Andrea)

 

   Hiteles testnevelő, maga is sportol, fontosnak tartja az egész életen át tartó testmozgást.

 

   Több országos elismerés birtokosa: 2013-ban a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete kiváló testnevelő díjban részesítette, s még abban az évben Bonis Bona díjat kapott tehetséggondozó munkája elismeréseként.

   Közösségi ember, a tantestület elismeri emberi és szakmai munkáját.”

 

   A laudáció után átadta az emlékplakettet, majd Nagy István, a Kocsis Sándor Sportközpont igazgatója és Menyhárt Sándor, a Szent László Általános Iskola igazgatója egy-egy hatalmas virágcsokorral köszöntötták Andreát.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas