AD-blacklist1

2018
dec.
28

KÖSZ! Program 2017 - köszönik a zrínyisek

Írta: szerk

zmg leadÖrömmel adunk hírt a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium egy nyertes pályázatának teljesítésről. A vállalt feladatok egyben és részleteiben is érdekesek voltak, a beszámoló pedig azt tükrözi, hogy a megvalósításban résztvevők alaposan felkészültek egy-egy témára.

 

 

Az Új Európa Alapítvány KÖSZ! Program 2017 címmel kiírt pályázatára a Civil Ifjúsági Kör Kőbányáért Közhasznú Egyesület pályázatot nyújtott be és nyerte el a támogatást az Értékeink kortalanul című pályázatára. uj eu logo1A program során a pályázatba bevont partner intézmény, a Budapest X. Kerületi Zrínyi Miklós Gimnázium tanulóinak iskolai közösségi szolgálatos óraszámai gyarapodtak.


   A projekt témája a jövő generációjának hagyományokhoz való kötődése, múltunk emlékeinek megismerése és átörökítése a hungarikumok, nemzeti értékek körén keresztül. A program során a gimnázium tanulói a fiatalabb generációval megismertették, az idősebb generáció körében pedig pontosították a hungarikumok körét, fogalmát.

   zmg oviA program egy kétnapos csapatépítő kirándulással kezdődött Hollókőn és a Palóc vidéken. Itt a tanulók megismerték egymást, a programban résztvevő tanárokat, kitűzték a közös célokat és részletesen megtervezték az előttük álló időszakot. Ismereteket, tapasztalatokat gyűjtöttek, ötleteltek, terveztek a látottak, tanultak felhasználásával.

 

 

   Ezen ismeretek birtokában a Csodapók Óvoda óvodásai számára egy kézműveskedéssel, zenével, néptánccal, népmesével, játékos feladatokkal tarkított foglalkozást szerveztek. uj eu logo2A Kertvárosi Általános Iskolában és az Együtt Egymásért Idősek Klubjában történő látogatásra pedig egy zenével tarkított vetélkedővel készültek a diákok.


   A pályázat megvalósítása során a célcsoport a 9-12. évfolyamos korosztály volt. A program megvalósítása 2018. március 1. és november 30. között zajlott. A projekt összköltsége 400.000 Ft.

 

forrás: ZMG