AD-blacklist1

2018
júl.
25

Felértékelődött a diákmunka

Írta: szerk

diakmunkaFelértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt, szinte nincs olyan szektor Magyarországon, ahol ne látnák szívesen a diákokat – nyilatkozta Hegedűs Csaba, a Prodiák Iskolaszövetkezet operatív igazgatója néhány napja.

    

 

Hegedűs Csaba kifejtette: jellemző, hogy a cégek hosszabb távon is számolnak a diákokkal, bár inkább a nagyobb vállalatok fordítanak figyelmet erre, és vezetnek be tudatosan gyakornoki programokat.


    Hangsúlyozta, fontos, hogy megbízható iskolaszövetkezet legyen a foglalkoztató, a fiataloknak érdemes alaposan utánanézniük, hogy melyik szövetkezetnél regisztrálnak.


    Az operatív igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a cégeknek sokkal gazdaságosabb iskolaszövetkezeteken keresztül foglalkoztatni a diákokat, a szövetkezetnek, mint munkáltatónak, ugyanis nem kell közterheket fizetnie, ez államilag támogatott foglalkoztatási forma.


    A diákoknak is meg kell kapniuk a minimálbért, de a munkaerőhiány miatt ennyiért általában már ők sem vállalnak munkát - jelezte Hegedűs Csaba.

 

MTI

 

***

Szerkesztőségünk örömmel venné olyan diákmunkát vállalók jelentkezését, akik szívesen nyilatkoznának arról, hogy hol, miért, mennyit dolgoznak a nyaralás helyett/mellett.

Kapcsolat: facebook - 10kerkult oldal, vagy e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.