AD-blacklist1

2018
júl.
09

A Harmat suliban jubilált a TeremFestés

Írta: szerk

60dik festes 4leadIsmét átlagon felüli, megújult környezetben kezdik meg a tanévet a Harmat Általános Iskola tanlói szeptemberben. A pályázaton elnyerhető TeremFestés adomány egészen különleges volt június végén: a 60. akciót Kőbányán, a Harmat Általános Iskolában ünnepelte a „festőbrigád”.

 

 

„Folytattuk a Harmat suliban. A lépcsőház lett fehérből szép szines! Nagyon tartalmas péntek délután volt a tegnapi! Voltak szülinapok, amikről mi tudtunk, volt szülinap, amiről bár tudtunk, de nem is gondoltuk rá, és volt örökös Mester tagság Táblácskával. Na ugye, hogy mennyi minden!? És ki hinné, még festés is volt!

 

   60dik festes 3Nagyon szépen köszönjük a finomságokat a Konyhatündéreknek és a nagypapa korért kapott NF tortát!” – írta facebook oldalán a nemzeti festékbolt tulajdonosa.

   

   Barf Attila igencsak büszke lehet a teljesítményre, hiszen a 60., jubileumi festést rövid idő alatt érték el. Nemrég azt kérdeztük tőle, hogy nem „gyanúsították-e” meg azzal, hogy a kőbányai intézmények javára részrehajló., hiszen nagyon sokat járnak a kerületben.

 

   A válasz egyszerű és világos volt: nem. A festést pontok gyűjtésével egy adott szabályrendszer szerint lehet elnyerni. Aki a gyűjtési periódus zárásakor a legtöbbet tudja magáénak, az nyeri el a festést. A rendszer eleve kizár mindenféle beavatkozást – mondta az ötletgazda.

 

   A június végi pénteken gyakorlatilag minden úgy kezdődött, mint máskor. A lépcsőház volt a festési feladat. Letakarták a szennyezésnek kiette felületeket, színeket egyeztettek, festéket kevertek, sarkokat, majd a nagy falfelületeket festették le.

60dik festes 2

 

   Gáborné Bakonyi Kati kedves szavakkal köszönte meg a munkát:

   „Nagyon köszönjük, hogy ismét nálunk voltatok és színessé varázsoltátok az iskola lépcsőházát. És nagyon örülünk, hogy veletek ünnepelhettük a NAGYPAPA kort is.” 

  

60dik festes 1

  Az adományfestők csapata, - a szelfit Barf Attila készíti

 

   Azért nem mehetünk el szó nélkül Gábor Zsanett rendkívüli szervező munkája mellett sem: kitartásának nagy szerepe volt a pontok összegyűjtésében, a kapcsolattartásban.

 

   Szerkesztőségünk ezen az eseményen – legnagyobb sajnálatunkra – nem tudott részt venni, így hálásan köszönjük a képeket, melyeket IDE kattintva tekinthetnek meg az érdeklődők, Békési Zita videóját, melyet a lenti képre kattintva lehet megnyitni és Gábor Zsanett híradását.

60dik festes 5