AD-blacklist1

2018
jún.
15

Gesztenyefák árnyékában

Írta: Oszvald György

Gesztenye ovi Egnap 002leadEgészségnapot rendezett a Gesztenye Óvoda június 1-jén. A programban mind a mozgás, mind a helyes táplálkozás szerepet kapott, s nem maradtak el a „csemegék” sem: az arcfestés, a dalolás, a tánc, a pattogatott kukorica.

 

 

 

A kora délutáni program az óvónők és a gyerekek néptánc műsorával indult, melyben – örömünkre – cigándi dallamok és táncmotívumok is szerepet kaptak. A karikázót még a felnőttek járták, a csárdásba már az apróságok is bekapcsolódtak.

 

Gesztenye ovi Egnap 142

 

   A néptánc után Rácz Andrea zenés gyermekműsora, a Törpi Party következett. A jól megválasztott, s közismert, gyerekekhez, gyerekeknek szóló slágerdallamok szinte azonnal sikert arattak.

 

   Gesztenye ovi Egnap 421A kicsik élvezték a közös éneklést, a játékot. Csörgőt, piciny dobokat kaptak a kezükbe, együtt ütötték a ritmust. Sőt, a bátrabbak még egy közös éneklésre is vállalkoztak a „világot jelentő aszfaltdarabon” – Rácz Andrea (képünk) elbűvölte őket, jó volt nézni a felhőtlen örömöt, szórakozást.

 

   Persze, egyszer minden véget ér, de keseregni semmi okuk nem volt az ovisoknak.

   Gesztenye ovi Egnap 923A kertben különleges ugrálóvár állt, mellette egy másik, ügyességet próbára tévő ugráló alkalmatosság vagy éppen a csúszdában végződő mászóka kínált mozgási lehetőséget.

 

   Ha pedig megfáradt valaki, lecsücssenthetett az arcfestők asztalához, mert bizony sorba kellett állni, bocsi, ülni, hogy sorra kerüljenek. A pókembertől a dínón át az unikonisig terjedt a skála; szó, ami szó, igazi művészi alkotások születtek.

 

   Sikert aratott a szappanbuborék-fújó gép parádéja, kapkodtak ám a gyerkőcök a gyorsan szétpukkanó gömböcskék után. Mások a konzerves dobozokból összerakott gúlát próbálták ledönteni, vagy kapuba rúgni a focilabdát.

 

Gesztenye ovi Egnap 795

 

   Egy árnyékos helyen álló asztalnál zöldségekből, gyümölcsökből lehetett különféle figurákat készíteni – s ha valaki úgy gondolta, akár el is rágcsálhatta a sárgarépából készült tacskó kutyust.

 

   A bejáratnál a szülők készítette sütemények, házi szörpük, üdítők (kizárólag egészséges alapanyagokból) várták a játékban megéhezett, megszomjazott gyerekeket.

Egy délután, ami a Kinder Party stábjával a mozgásról, az egészségről, a szórakozásról szólt a gesztenyefák árnyékában. Egészségükre!

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px