AD-blacklist1

2018
máj.
06

Nagy csodák az Apró Csodáknál

Írta: Oszvald György

Bolcsifestes 2nd 027leadMeglehetősen fárasztó, programokkal zsúfolt nap után az esti órákban még eleget tettünk egy ígéretünknek: megnéztük és dokumentáltuk a Zsivaj utcai Apró Csodák Bölcsőde újabb termeinek megszépülését április 27-én…

 

 

Nem is oly rég adtunk hírt arról, hogy a XVII. kerületi Nemzeti Festékbolt jótékonysági teremfestés akciójában ismét a kőbányai bölcsőde nyerte el a festést.

 

   Barf Attila festékbolt tulajdonost (képünk) kérdeztük az újabb akcióról.

   Bolcsifestes 2nd 013Nem okoz gondot, hogy durván két hónapja festették ki ugyanitt az előteret és két másik foglalkoztatót?

   – Egyáltalán nem. Végső soron ez egy nyeremény, s ebből a szempontból mindegy, hová megyünk. De az is igaz, ahol már többször jártunk, egyfajta barátság is kialakul a festőbrigád tagjai és a szervezők között.

   Bolcsifestes 2nd 078Hol jártak a köztes hónapban?

   – Vidékre mentünk, Tápióságon volt egy egész napos teremfestésünk.

   – Mit festenek most?

   – Két, egymásba nyíló csoportszobát és a hozzá tartozó mosdót.

   – Rózsaszínűnek látom a falakat, de száradás után is ilyen lesz?

   – Nem, kicsit világosabb és ennek a hivatalos neve a lazac szín.                     

 

   Bolcsifestes 2nd 156Attila elmondta még, hogy nagyban megkönnyíti a munkájukat az előkészítés. Amikor az érkezésükre már középre össze vannak tolva és le vannak takarva a szekrények, az apróságok ki vannak pakolva, annak örülnek, mert már csak a padlót kell befedniük, s az gyorsan megy. Kikeverik a megfelelő színt, aztán hajrá! Indulhat a péntek délutáni adományozás.

 

   Apropó, előző festés! Éltünk a lehetőséggel, s megörökítettük az időközben – a szokásoknak megfelelően – kihelyezett védjegyet (a kép jobb oldalán), mely a festést tanúsítja.

Bolcsifestes 2nd 054fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

 tamogato tabla 400px