AD-blacklist1

2017
nov.
20

Gyerekhangok

Írta: Oszvald György

gyerekjog nlcafe leadNovember 20-a 1989 óta a gyermekek jogainak világnapja. A ma gyerekei lesznek a holnap felnőttjei, be kell vonnunk őket a döntési folyamatokba, velük együtt kell alakítanunk a jövőt – mondják. A programhoz a kőbányai Szent László Általános Iskola is csatlakozott.

 

 

A gyerekeknek joguk van arra, hogy az őket érintő kérdésekről információkhoz jussanak, hogy a számukra fontos kérdésekről véleményt nyilvánítsanak, hogy az őket érintő döntésekben részt vegyenek s nekünk, felnőtteknek kötelességünk, hogy meghalljuk ezeket a gyerekhangokat.

 

   Össze kell fogni a gyerekeknek és a felnőtteknek, hogy többre legyünk képesek, s hogy egy méltányosabb és fenntarthatóbb világban élhessünk, ahol egyaránt jó felnőttnek és gyereknek lenni

A Gyerekek Világnapja egy nap gyerekekkel gyerekekért, az egész világon, hogy megmentsük őket, harcoljunk a jogaikért és segítsünk nekik jövőt építeni.  

 

SztL isk prezik 89

 

   2017 novemberében számos magyar helyszínen átadják/átadták a terepet a gyerekeknek – a médiában, az államigazgatásban, országos intézményeknél, színházakban, nagykövetségeken, nagyvállalatoknál és a sport területén is, és így tettek Kőbányán is.

 

   „A Kőbányai Szent László Általános Iskola is csatlakozott az Unicef Magyar Bizottsága Gyerekhang programjához. 2017. november 20-án több tanítási órán a diákok tananyaghoz kapcsolódó témaválasztása valósul meg, illetve több osztályban a tanítási órát vagy annak egy részét tartották a tanulók. Ennek hagyománya van iskolánkban; évek óta sikeres a Cserebogár projekt, ahol különböző témában kutatnak, tartanak előadást gyerekeink. Természetesen, az iskola minden tevékenységében arra törekszik, hogy maradéktalanul megvalósuljanak a gyerekek jogai” – tudta meg a 10kerkult.hu Menyhárt Sándor igazgatótól.

 

SztL isk prezik 46

 

 

(unicef.hu)

Fotó: 10kerkult.hu/archív (2016. évi Cserebogár döntő); nlcafe.hu

 

A 10kerkult.hu oldalon nincs fizetős tartalom, de a honlap pénzbe kerül. Álljon mellénk, támogassa szerkesztőségünket, hogy fejlődhessünk! Részletekért katt a képre!

tamogato tabla 400px