AD-blacklist1

2017
szep.
18

Idén is Estöri – a történelem-verseny

Írta: szerk

estori18 leadA 2017/18 tanévre is meghirdette kreatív történelmi versenyét az Esterházy Magánalapítvány. A színes, változatos feladatokkal, a várhatóan kreatív megoldásokkal nemes cél párosul az idén is: megismerni az Esterházy család, tágabban Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját…

 

  

 

A 10kerkult.hu szerkesztősége az elmúlt tanévben több alkalommal is jelen volt Magyarország legkreatívabb történelmi vetélkedőjén. Igazán egyedi arcokat ismertünk meg mind a tanárok, mind a diákok oldalán. Részt vettünk a budapesti középdöntőn, majd a kismartoni döntőre utazók búcsúztatásán, s lehetőséget kaptunk a szervezőktől egy két napos riportútra is: Sopronban, Kismartonban és Fraknó várában követtük az Esterházy Summer University résztvevőinek munkáját.  

 

Egy kis kedvcsináló:

 

 

   A szerkesztőség teljesen egészében magáévá tette az alapítvány célkitűzéseit:

 

   „A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának. A résztvevő fiatalok tehetségükkel, koruknak megfelelő digitális eszközeikkel és ismereteikkel oldják meg a verseny feladatait” – írják a verseny honlapján.

 

   Hisszük, a versenyre nevezők is egyetértenek a célokkal!

 

   A versenykiírás IDE kattintva olvasható.   

 

   A versenyre az online regisztráció szeptember 10-étől nyitott, jelentkezni október 6-áig a verseny honlapján lehet.