AD-blacklist1

2017
jún.
12

Drón is filmezte a flash mobot

Írta: Oszvald György

 

Sztl suli Flash Mob 152leadA Szent László Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak emlékezetes produkciója fináléját drón is rögzítette a Szent László templom előtti parkban ma délután két órakor.

 

 

 

Gyakorlatilag a teljes iskola részt vett abban a jó hangulatú, több táncos betétet is tartalmazó megmozdulásban, melyet Illés Zsuzsanna, az iskola tanára koreografált. A templom főbejárata mellett két oldalon és a szemközti füves részen sorakoztak fel a gyerekek, mindenki a szentászlós egyen pólóban.

   

   Sztl suli Flash Mob 088A tanárok sem maradtak el, színes, csillámos kalapokban, mazsorett pálcákkal vettek részt táncukkal a meghatározott ponton. A koreográfi egy helyén az alsósok szaladtak be tér közepére, s játkos „kosárlabda gyakorlatot” mutattak be. Aztán váratlanul, a fák árnyékában álldogáló tanárok, szülők is bekapcsolódtak a közös táncba.

 

   A nagyszerű, látványos produkciót a – felvételek miatt – háromszor mutatták be, a harmadik végén egy csoportba gyűlve figyelték az eget, ahol mintegy varázsütésre megjelent egy drón, s a ráépített kamerával hosszasan filmezték az éljenző, tapsoló tömeget.

 

Sztl suli Flash Mob 494

 

   Megkérdeztük Menyhárt Sándor igazgatót, van-e valami különös oka a flash mobnak? – Néhány nap múlva itt a vakáció, kell ennél jobb indok? – kérdezett vissza. Egyetértünk, nem.

 

   Mikorfonvégre kaptuk a koreográfust is, s a mű megszületésének körülményeiről faggattuk.

 

   Sztl suli Flash Mob 589Ha jól emlékszem, nemrég az iskolai gálán is jegyzett koreográfiákat. Milyen késztetés, háttér van e mögött?

   – Két éve is próbálkoztam már koreografálással, s erre a táncos előéletem adott okot. Kortárs balettet tanultam, s társulatoknál táncoltam több éven keresztül.

  – Belefér a balettbe az a fajta modern, itt-ott hip-hop elemekkel is tarkított koreográfia?

  – Most, hogy a gyerekekkel foglalkozom, igen.

  – Mennyi idő összerakni egy ilyen több etűdből álló tánckompozíciót?

  – Egy hónapom volt rá, nagyon sokat dolgoztunk a gyerekekkel. Szerencsémre, a zene adott volt, mind a gyerekek, mind a tanárok erre szavaztak, mindenkinek nagyon tetszett.

   – És a helyszín hogy jött össze? Ugyanis többen felvetették, szerencsésebb lett volna a Kőrösi Csoma sétány…

   – Hát, nem hiszem. Az biztos volt, hogy az iskolából mindenképpen szerettünk volna kijönni. A templom előtti tér pedig gyönyörű, Szent László-év is van, az iskolát is róla nevezték el… Szerintem praktikus döntés volt.

 

Sztl suli Flash Mob 564

 

   Szolgálati közleménnyel zárult a flash mob: Menyhárt Sándor bejelentette, rövidesen feltöltik az eseményről készült filmet is a közösségi megosztó portálra.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT  

Fotó: 10kerkult.hu/OGY