AD-blacklist1

2016
dec.
14

ZeneKÉPzelet zongoraverseny – január 15-ig lehet nevezni

Írta: szerk-OGY

kroo 4kezes 089Öt korcsoportban és tanár-diák kategóriában január 15-ig várják a nevezéseket a ZeneKÉPzelet elnevezésű négykezes zongoraversenyre, amelyet 2017. március 2. és 5. között Egerben rendeznek meg.

 

A hírnek kőbányai vonatkozása is van: a ZeneKépzelet című előadásról október elején közölt tudósítást a 10kerkult.hu, másfelől pedig Farkas Zsolt a kőbányai Kroó György Zeneiskola tanára az idei tanévtől.   

 

    kroo 4kezes 069Várnagy Andrea (képünk) zongoraművész elmondta, hogy a tavalyi év sikere után idén is várják a komolyzenét és az együtt muzsikálást szerető gyerekeket, tanáraikat, illetve a zeneművészeti szakközépiskolás és főiskolás versenyzőket a megmérettetésre és az azt követő zenei kurzusra.
    kroo 4kezes 094aFarkas Zsolt zongoraművész (képünk) kiemelte: nagy várakozással állnak a jövő évi programhoz, hiszen az idei szellemiségében és közösségformáló szempontból is különleges élményt jelentett számukra.

 

    „Ezen a versenyen – a dobogós helyezéseken túl – mindenki nyertes lesz, mert azt szeretnénk, ha a gyerekek úgy mennének haza, hogy kedvük legyen a folytatáshoz” – emelte ki házaspár.
    A ZeneKÉPzelet-előadások több mint tíz éve igyekeznek közelebb vinni a közönséghez a klasszikus zenét, és a zongoradarabok mellett versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítik azok jobb megértését.

  

   A tavaly első alkalommal megrendezett ZeneKÉPzelet versenyen több mint 120 gyerek és tanár vett részt kísérőikkel együtt. 


    Várnagy Andrea elmondta, hogy a versenyt követő kurzuson tanácsokkal, darabválasztási ötletekkel segítik résztvevőket.
    A házaspár is beszélt, hogy a jövő évet új lemezük felvételével, majd egy 20 állomásos amerikai turnéval indítják, amelynek keretében három hét alatt elsősorban a diaszpórában élő magyar közönségnek adnak koncerteket. Az estek gerincét a Liszt arcai című lemezükön hallható darabok alkotják, versekkel és kötetlen beszélgetéssel fűszerezve.

 

MTI; fotó: 10kerkult.hu/archív