AD-blacklist1

2016
okt.
09

Állva ünnepelt a kétezres közönség Érden

Írta: szerk-OGY

HUN1Aranyjátszmával nyert Érden a magyar női röplabda válogatott a románok ellen az Európa-bajnoki pótselejtezőn. Ezzel kijutott a Grúzia és Azerbajdzsán közös rendezésű Európa-bajnokság 16-os döntőjébe.

 

 

 

Tavaly annak örültünk, hogy majd’ három évtized után Eb-döntős volt a női válogatott, ma pedig annak, hogy a románok elleni visszavágón először 3:1-re nyertek úgy, hogy az első szettben a románok lelépték Jan de Brandt csaptát. Aztán „felébredtek” a lányok és hihetetlen akarással, Horváth Dóra, Liliom Rita, Dobi Edina, Nagy Eszter, Szakmáry Gréta fantasztikus támadójátékával, Tálas Zsuzsa okos, nagyszerű irányításával a feladó poszton és Molcsányi Rita eszméletlenül nagy védekezésével  vívták ki az Eb-düntőbe jutást. Természetesen, a sikerhez a többi játékos, Kötél Dóra, Kötél Zsanett, Bleicher Réka, Dékány Bernadett és Pintér Andrea is hozzájárultak, hiszen mindenki játéklehetőséget kapott a szövetségi kapitánytól.

                                                                  

Magyarország – Románia 3:1 (-14, 22, 25, 19) – az aranyszettel (13) 4:1

 

HUN2   A meccs után Horváth Dóra a visszavágó legjobbja azt nyilatkozta az M4 sportcsatornán, hogy azt akarták bebizonyítani, a tavalyi döntős szereplés nem véletlen volt.

 

   Molcsányi Rita kiemelte a közönség szerepét, s azt, hogy a siker záloga az egymásért való küzdeni tudás volt.

 

   Jan de Brandt végig bízott a csapatában, s azt mondta az első szett gyötrelmei után a harmadik volt a fordulópont, ettől kezdve meghatározó volt a magyar csapat irányító játéka.

 

   HUN3Lilom Rita azzal kezdte a nyilatkozatát, hatalmas vigyorral persze, hogy „megcsináltuk”! Azt mondta, hogy egy pillanatig sem fordult meg a fejükben a verség, végig hittek a sikerben!

 

   Az első mérkőzésen Románia – Magyarország 3:0 (17, 18, 15)

 

   A mérkőzés utolsó pontjait felállva szurkolta végig Érden a mintegy kétezres közönség, majd a mérkőzés lezárását követő ceremónia utáni eufórikus hangulatban elénekelték a magyar himnuszt.

 

HUN team

   Gratulálunk a magyar női válogatott minden játékosának, szakvezetőjének és szakmai stábjának a sikerhez!

 

MTI és televíziós közvetítés, fotó: Kovács Tamás